Komentáře k článku

český knedlík 10.11.2021

Tak tak.. z pigičaje se to nepovede. Nemalujte si nějakou romantiku jen proto, že kundün a jeho pod Číňanovou knutou údajně úpící lid. Co si pamatuji z horolezeckých cestopisů, tak tibetský omaštěný čaj byl chlapy označen za břečku, která člověka takřka nutí ho vyprsknout ven. Jedno je jisté, v těchto krajích používají čaj lisovaný.. často Jünnan, ale nikde nebylo uvedeno výslovně, že nějaký dobře vykvašený pu-erh. Ten je spíš z dané oblasti původu domýšlen.. dobrý pu-erh není dostatečně levný pro podobné svařování a čerstvý levný pu-erh na druhou stranu udělal jen malý krůček od zeleného lupení. Lisovaný fermentovaný červený čaj je správná volba, z toho normálního sypaného předepsaným postupem uvaříte spíš mazut a ještě rádi si nakonec dáte šálek anglického s mlékem.

čajovník 22.02.2018

Chybí vám tam jedna zásadní maličkost - konkrétní typ čaje, PU-ERH. Vařit normální černý čaj není dobrý nápad.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat