Prostreno.cz

Přírodní prostředky na ledvinové kameny. Pomůže celer i bazalka

Ledvinové kameny jednomu umějí pěkně „zatopit“, protože jsou bolestivé a způsobují nevolnosti. Jak proti nim bojovat? Tak s tím vám ráda pomůže všemocná příroda, která skrývá hned tři účinné zbraně!

Mít ledviny v kondici je nesmírně důležité. Tento párový orgán uložený po stranách páteře v břišní dutině slouží jako „čistička“, kterou za pouhou minutu a v klidovém stavu proteče přibližně 1,2 litru krve. Za stejnou dobu pak ledviny spotřebují zhruba 18 ml kyslíku. Jak vidno, jejich práce je opravdu náročná, přičemž nemají nárok na sebemenší přestávku. Jenže co když z nějakého důvodu nemohou fungovat správně?

Palčivý problém, který hodně bolí

Jakmile mají ledviny „poruchu“, a nejsou schopné zpracovávat a odstraňovat nahromaděné toxiny, tvoří se ledvinové kameny. Varovné příznaky jejich vzniku jsou pak nevolnosti, pocity na zvracení, ztráta chuti k jídlu, bolest v bederní krajině i dolní polovině břicha, popřípadě hnis a krev v moči. Jaké má v takové neblahé situaci pacient trpící tímto nešvarem možnosti? Úlevu přinášejí „léky“ z darů přírody. Na které můžete bez obav vsadit?

Bazalka. Rostlina, co se nezdá

Čaj připravený z lístků bazalky je skvělým tonizačním prostředkem, který ledvinovým funkcím poskytne tu správnou podporu. Blahodárný nápoj zároveň usnadní průchod vzniklých kamenů, proto je vhodné popíjet jej třikrát denně. Když už budete v tom „léčení“, bazalka má také mírné antibiotické účinky, uklidňuje pocuchané nervy a navozuje dobrou náladu. Prospívá však i trávení!

Celer, ten je vyloženě na předpis

O celeru je známo, že má diuretické vlastnosti, takže značně přispívá k vyplavování odpadních látek z organismu. Když si každý den „naordinujete“ jednu větší sklenici syrové celerové šťávy, zabráníte vývoji dalších nežádoucích těles a půjdete zdraví vašich ledvin hezky naproti. Kořenová zelenina s výraznou chutí také reguluje hladiny cholesterolu, bojuje proti zánětům, harmonizuje nervový systém a přispívá ke snížení vysokého krevního tlaku.

Granátové jablko, pomocník z exotických krajů

Odborníci jsou na základě mnoha studií přesvědčeni, že pravidelná konzumace plodu granátovníku obecného je účinná při rozpouštění ledvinových kamenů. Výzkumníci to přičítají unikátním obsaženým látkám a hlavně vysokému podílu antioxidantů, jichž má v sobě granátové jablko více, tedy ve srovnání s červeným vínem nebo zeleným čajem. Sladké ovoce je vůbec obecně prospěšné, neboť je zaručeným medikamentem na arteriální hypertenzi i různé záněty.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat