Prostreno.cz

Potraviny pro přirozené čištění vašich cév

Když cévy kvůli nahromaděnému cholesterolu nemohou správně fungovat, je to předzvěst vážných zdravotních komplikací. Pročistěte je tedy s pomocí jablek, chřestu nebo brokolice. Tyto přírodní poklady se neminou účinkem!

Průchodné cévy představují základ nejen pro fungování kardiovaskulárního systému, ale i pro zachování celkového zdraví. Vždyť cévní soustava má v popisu práce přenos kyslíku a „rozvoz“ živin do všech orgánů. Podílí se také na odstraňování odpadních látek a zajišťuje termoregulaci organismu.

Jarní úklid, který je potřeba

Jsou vaše cévy čisté, jak by měly být? Toť otázka. Protože to takhle „na oko“ jen těžko posoudíte, navrhujeme tedy jediné – jednoduchou kúru, která je zbaví nahromaděných škodlivin. Pokud tápete nad tím, jak se něco takového provádí, nehledejte v tom žádnou vědu. Stačí do jídelníčku zahrnout tyto potraviny!

Jablko, šťavnatý pomocník

Kulatý oblíbenec obsahuje celou řadu prospěšných živin, včetně vlákniny. Tato cenná látka rostlinného původu kromě jiného reguluje hladinu cholesterolu, čímž zabraňuje nežádoucímu ucpávání cév. Pravidelnou konzumací jablek tedy prospějete svému srdci, navíc také snížíte riziko Parkinsonovy choroby, rakoviny a diabetu. Alespoň tak praví odborníci!

Chřest, toho není nikdy dost

Chřest je považován za jednu z nejúčinnějších zeleninových „čističek“ cévní soustavy. Je to díky vysokému podílu minerálů, vlákniny a vitaminů, konkrétně pak B1, B2, C, K a E. Rostlina, na níž si pochutnávali již naši předkové, zároveň předchází vzniku krevních sraženin a „usměrňuje“ vysoký krevní tlak.

Brokolice, zelený lék na všechno

Závěry četných studií potvrzují, že křupavý zázrak má příznivý vliv na oči i trávící funkce. Uplatní se však i tehdy, plánujete-li důkladné pročistění cév. Nejen, že brokolice platí za báječný úklidový prostředek, rovněž pomáhá cévy zpevňovat. Máte tedy k dispozici kompletní péči, kterou by byl hřích nevyužít.

Granátové jablko, cizokrajná lahůdka

Plod zajímavého vzezření a ještě poutavějšího obsahu je v některých zemích symbolem plodnosti, úrodnosti a blahobytu. Pro vás může být zárukou průchodných cév, neboť se může pochlubit obsahem fotochemikálií, jež chrání oběhový systém. Látky v exotickém ovoci také omezují tvorbu plaku a snižují vysoký krevní tlak. Nenechávejte tedy granátové jablko v obchodě bez povšimnutí!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat