Prostreno.cz

Únava, padání vasů, otoky. Nepodceňujte znamení signalizující potíže s krevním oběhem

Ještě nedávno byla hříva vaší chloubou, dnes vás svou špatnou kvalitou a vypadáváním připravuje o nervy? Zbystřete. A pokud vás tíží častý pocit vyčerpanosti, zrovna tak! Je totiž docela dost možné, že váš krevní oběh má potíže, což je hodně vážná věc.

Krevní oběh je pro zdraví naprosto nepostradatelný, neboť jeho hlavním úkolem je transport živin, dýchacích plynů a hormonů do všech částí těla. Co se stane, pokud z nějakého důvodu přestane správně fungovat? Rizika nejsou zrovna malá. Lékaři varují, že v takovém případě může dojít k celé řadě závažných problémů, které zahrnují onemocnění ledvin, jater, srdce i mozku. Podle čeho poznáte, že váš oběh má trable? Tyto varovné signály není radno podceňovat!

Otoky nohou. Proč je nebrat na lehkou váhu?

Mít nohy „jako konve“? O tom by mohla vyprávět kdekterá žena, které se vlivem těhotenství zvětšily kotníky na několikanásobek své původní velikosti. Ovšem otoky nejsou jen „vedlejším účinkem“ gravidity, protože bývají i častou vizitkou nadměrného příjmu soli, obezity, sedavého životního stylu, premenstruačního syndromu nebo špatného krevního oběhu. Kvůli nedostatečnému průtoku nejcennější tekutiny mají totiž ztížené pracovní podmínky i ledviny. Následkem toho se pak usazují tekutiny v okolních tkáních, z čehož vznikají nenáviděné otoky.

Hodně častá únava. Dejte si na ni pozor

Pocit vyčerpanosti je zpravidla úzce spjatý s fyzickou námahou, nevyspáním, přehnanou náklonností ke kofeinu, nezdravými stravovacími návyky nebo užíváním některých léků. Jenže pozor, příčina může číhat i ve zhoršeném přívodu krve do různých částí těla, kvůli čemuž mají orgány problémy s vykonáváním svých obvyklých povinností. To „odnesou“ mimo jiné také svaly, jež nedostávají adekvátní množství kyslíku a živin. A přesně to je ten důvod, proč se jeden permanentně cítí stejně, jako by právě ušel pochod Praha – Prčice.

Podezřelé vypadávání vlasů. A z ničeho nic

Náhlé a nevysvětlitelné ztráty vlasů jsou vždycky důvodem k obavám, protože něco takového se neděje jen tak. I když to může být následek diety či stresu, není vyloučeno, že původcem je nefungující krevní oběh. Špatná cirkulace se podle odborníků na kvalitě vlasů brzy podepíše, proto jsou slabé, lámavé a bez výživy, takže začnou vypadávat. Ani tento jev neberte na lehkou váhu s tím, že to zase brzy přejde, protože vám může jít o zdraví. Opravdu!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat