Prostreno.cz

Extrakt z hroznových jader pečuje o pokožku i mozek

Extrakt z hroznových jader, dostupný převážně ve formě kapslí a pilulek, patří k silným antioxidantům. V posledních letech je velmi populární. Podlehnete jeho kouzlu i vy?

Extrakt z hroznových semen je nejčastěji užíván v doplňkové formě, přičemž doporučené množství se pohybuje mezi 100–300 miligramy denně. Ptáte se, z jakého důvodu byste něco takového měli užívat? Pokud se vám nehodí tyhle zdravotní benefity, tak s ním ani nezačínejte!

Ztráta váhy

Výzkum ukázal, že účinné látky v extraktu z hroznových semen zamezují ukládání tuku v těle, a dokonce snižují hladinu jeho absorpce. Tento extrakt, kombinovaný se zanedbatelným množstvím kalorií, proto urychluje metabolismus a přispívá ke snížení hmotnosti.

Péče o kůži

Přítomnost antioxidantů a flavonoidních sloučenin v extraktu z hroznů je spojena se zlepšeným vzhledem pokožky. Zmíněné látky jsou schopny vyhledat a neutralizovat volné radikály, které ohrožují elasticitu kůže a prohlubují vrásky.

Snížení hladiny cholesterolu

Přítomné a již zmíněné flavonoidy jsou odpovědné za snížení celkových hladin cholesterolu a zlepšení rovnováhy mezi dobrým a špatným cholesterolem. Celkově tento proces snižuje nebezpečí ukládání plaku v tepnách a cévách. Výsledkem je eliminace rizika srdečního záchvatu, mrtvice, koronárních srdečních onemocnění a dalších kardiovaskulárních problémů.

Řízení krevního tlaku

Výzkumy potvrdily, že oligomerní prokyanidiny v tomto extraktu jsou schopné chránit krevní cévy a tepny. Tyto sloučeniny také stimulují aktivitu vitaminu C v těle, což probouzí produkci kolagenu a urychluje proces oprav na poškozených cévách.

Snížení oxidačního stresu

Pravidelná konzumace hroznového výtažku může pomoci zaplavit tělo antioxidanty, které budou potlačovat účinky oxidativního stresu v orgánech. Pokud nezanedbáte denní přísun, snížíte riziko výskytu nějakého z chronických onemocnění, jež se objevují hlavně s přibývajícími léty.

Zesílení imunitního systému

Antioxidanty přítomné v tomto extraktu jsou považovány za 30–50krát silnější než vitamin C, tedy aspoň pokud jde o ochranu těla před patogeny.

Prevence otoků

Odborníci se shodují, že pravidelná konzumace hroznového zázraku zabraňuje vzniku otoků v těle. Obecně přitom platí, že nadměrné ukládání tekutin může být bolestivé a nevzhledné.

Stimulace funkce mozku

Přítomné oligomerní prokyanidiny stimulují kognitivní funkci, která může pomoci s věcmi, jako je koncentrace, retence, formování paměti a nálada. To je zvlášť důležité pro osoby, které jsou vystaveny vysokému riziku Alzheimerovy choroby a dalších neurodegenerativních onemocnění. A s čím dalším extrakt z hroznových jader pomáhá? Zlepšuje vidění, zrychluje proces hojení, zmírňuje projevy alergií a léčí kvasinkové infekce.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat