Prostreno.cz

Jaké esenciální oleje zaberou na bolestivé opary

Používání esenciálních olejů na opary je po celém světě velmi oblíbené. Které použít? S těmito zkrátíte dobu léčby bez pomoci lékárny!

Herpes simplex je velmi běžný virus, který je vysoce nakažlivý a může být rozšířen i na jiné osoby prostřednictvím výměny slin nebo jiných tělesných tekutin. Naštěstí protizánětlivé, analgetické, antibakteriální, antiseptické a antioxidační účinky esenciálních olejů jsou vůči oparům, které herpes způsobuje, velmi účinné. Které druhy patří k těm nejlepším?

Esenciální olej hřebíček

Olej z hřebíčku je ideálním esenciálním olejem, který snižuje otok a zčervenání vředů, bojuje se základními infekcemi a urychluje proces hojení tak, aby se zabránilo vzniku jizev nebo trvalých stop. Využijte jeho silné antivirové, protizánětlivé a antioxidační vlastnosti! Vzhledem k silné povaze hřebíčkového oleje však dávejte pozor, abyste jej nepoužívali na opary přímo v ústech, a vždy olej zřeďte kokosovým olejem nebo medem.

Olej z čajovníku

Za jeden z nejsilnějších antivirových a antiseptických olejů, které kdy byly objeveny, je považovaný olej z čajovníku. Jeho neuvěřitelná síla a koncentrovanost by měla být používána s maximální opatrností, zejména kolem úst. (Olej je přitom vhodný pouze na vnější opary.) Myslete na to, že je nutné ředit ho například kokosovým olejem.

Esenciální olej geránium

Geránium má adstringentní a antivirální vlastnosti, které mohou velmi rychle vysušovat opary a léčit také základní infekci. Tento olej je vysoce koncentrovaný, takže pro léčbu stačí pouze 12 kapky nanesené na tamponku. Přiložte, nechte působit 510 minut a poté tamponek sejměte. Opakujte dva až třikrát denně, bolest by měla být pryč během jednoho týdne.

Bergamotový olej

Antibiotické a antivirové složky v tomto esenciálním oleji z něj dělají impozantní lék na opary. Minimalizuje šíření viru herpes simplex a současně urychluje proces hojení! A doporučení? Použijte esenciální olej z bergamotu jen ve velmi malých množstvích (34 kapky) a vždy jej smíchejte s kokosovým nebo mandlovým olejem (stačí 1 čajová lžička).

Citronový esenciální olej

Antiseptická povaha citronového oleje je ideální pro vyčištění ran, vysušení a současně zklidnění bolestivého místa. Antioxidanty v citronovém oleji také pomáhají posílit imunitní systém proti dalším infekcím. „Lemon“ můžete použít přímo na kůži, nebo jej smíchejte s 1/2 čajové lžičky kokosového oleje.

Oreganový olej

Jeden z nejoblíbenějších éterických olejů na opary, oregano, může zkrátit potřebný čas na léčbu, a to díky svým antivirovým, protizánětlivým a antioxidačním látkám, konkrétně karvakrolů a tymolu. Opět ale platí, že je nutné zředit jej v nosném oleji, například jojobovém. Také se vždy ujistěte, že se oparů nedotýkáte prsty, protože se tak infekce může rozšířit!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat