Prostreno.cz

Olej davana je dobrý proti infekci i na rány

Antidepresivní, antiseptické, antivirální, dezinfekční i relaxační účinky. Tak přesně tímhle se může pochlubit méně známý esenciální olej davana. Využijte ho během období chřipek a nachlazení!

Esenciální olej davana je extrahován parní destilací květin z rostliny davana. Tato rostlina je botanicky známá jako Artemisia pallens a kdysi byla v Indii používána pro náboženské účely. Pokud vám „davana“ nic neříká, pozorně se v obchodě s éterickými oleji rozhlédněte, určitě ji tam najdete. Posléze si určitě zamilujete i její schopnosti. Které že to jsou?

Chrání proti virům

Davana esenciální olej vytváří účinnou ochranu proti virovým útokům. Působí proti infekcím, jako je například kašel, nachlazení, chřipka a spalničky.

Léčí rány

Davana esenciální olej bojuje i proti infekcím, které způsobují hnisání a záněty vnitřních i vnějších ran, močových cest, močové trubice, ledvin a dalších částí těla. Poskytuje také ochranu proti podmínkám, jako je tetanus. Davana by měla být bezprostředně aplikována v mírných koncentracích v případě poranění a ran, zejména vinou železných předmětů nebo špinavých nástrojů.

Bojuje s infekcemi

Davana esenciální olej bojuje proti bakteriím, mikrobům, houbám a virům a pomáhá léčit infekční nemoci. Používá-li se v úklidových prostředcích, sprejích nebo odpařovacích zařízeních, dezinfikuje celý prostor a zbavuje ho mikrobů. Možná je to jeden z důvodů, proč jsou květy davany používány během náboženské bohoslužby.

Pomáhá s menstruací

Davana esenciální olej otevírá zablokovanou menstruaci, působí proti menstruačním křečím a poskytuje úlevu od dalších příznaků, jako je únava či podrážděnost.

Usnadňuje dýchání

Zmíněný esenciální olej uvolňuje diskomfort v žaludku a usnadňuje dýchání. Také zbavuje přetížení a zároveň léčí další problémy, jako jsou bolesti hlavy a bolesti v kloubech, které jsou často spojeny právě s nachlazením.

Uvolňuje tělo

Davana uvolňuje kontrakce ve svalech a krevních cévách a zároveň má relaxační účinek na mozek a nervový systém. Bojuje tak proti úzkosti, stresu, depresi a hněvu.

Urychluje léčbu

Mezi další vlastnosti tohoto esenciálního oleje patří rychlejší hojení ran. A jak je to s mícháním? Davana esenciální oleje se kombinuje s většinou citrusových, kořeněných a dřevnatých esenciálních olejů, jako je neroli, pelargónie, grapefruit, cedrové dřevo, kmín, koriandr a heřmánkový esenciální olej.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat