Prostreno.cz

Chmelový olej pomůže při nespavosti i menstruačních bolestech

Chmel je po celém světě většinou známý jako rostlina užívaná v procesu výroby piva. Esenciální olej, který z něj lze extrahovat, je však také nesmírně cennou komoditou. Pomůže při nespavosti i menstruačních bolestech!

Chmel je velmi zdravý, což platí i pro chmelový esenciální olej využívaný v aromaterapii. Ačkoli původně pochází z Číny, je aktuálně dostupný po celém světě. Samotná barva oleje je bledě žlutá, vůně se dá označit za bohatou, suchou a mírně kořeněnou, s náznaky květinových tónů. (Vedle samotného esenciálního oleje může být chmel použit také jako prášek. Ten je výborný na čaj.) Pořád nevíte, co od oleje z chmele očekávat? Tohle jsou jeho zdravotní přínosy!

Snižuje bolest

Chmelový esenciální olej je v podstatě přírodní analgetikum, které může poskytnout sedativní vlastnosti. To je důvod, proč ho milují všichni ti, kdo trpí chronickou bolestí všeho druhu. Také je využíván proti úzkosti a změnám nálad, neboť může pomoci uklidnit rozbouřenou mysl i tělo.

Léčí nespavost

Uvedené sedativní vlastnosti chmelového esenciálního oleje jsou dokonalým doplňkem k léčbě nespavosti. Tenhle zázrak totiž zvyšuje kvalitu spánku, takže je díky němu zaručen pocit svěžesti a energie hned po probuzení.

Zlepšuje sexuální výkonnost

Po celé generace muži používali chmelový esenciální olej k posílení sexuálního výkonu. Nyní je vítaným lékem na předčasnou ejakulaci. Uklidňuje totiž tělo a dělá pohlavní orgány méně citlivé vůči sexuální stimulaci.

Snižuje menstruační křeče

Pro ženy je chmelový esenciální olej spojen s eliminací menstruační bolesti a křečí. Opět platí, že sedativní vlastnosti, které uvolňují svaly a snižují bolest, jsou hlavním důvodem této užitečné aplikace.

Krotí dýchací potíže

Zánět a podráždění jsou nejčastějšími příčinami dýchacích potíží. Aromaterapie s chmelem působí na podrážděné části dýchacího traktu a zánět krotí, čímž zbavuje i kašle.

Pečuje o vlasy

Při použití v kombinaci s jinými přírodními oleji na vlasy může „chmelák“ zlepšit lesk a sílu kštice, a to díky silným těkavým složkám, které působí na vlasové folikuly.

Je vhodný na pokožku

Chmelový esenciální olej je známý i jako přírodní lék na psoriázu a podráždění kůže. Zklidňující přísada v něm obsažená se dá považovat za protizánětlivé a antivirové činidlo chránící pokožku před možnými infekcemi nebo dráždivými účinky.

Eliminuje bolesti hlavy

Snad nejdůležitější účinek esenciálního oleje z chmele není nutné dlouze popisovat. Snižuje napětí a bolesti hlavy. Jeho relaxační účinky se totiž nedají popřít!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat