Prostreno.cz

Podporuje dobrý spánek a snižuje stres. Vyzkoušejte éterický olej amyris

Znáte éterický olej amyris? Měli byste! Pokud trpíte nervovou úzkostí, slabým imunitním systémem, kašlem, nachlazením, chřipkou, infekcí dýchacích cest nebo sexuálním napětím, bude vám užitečný!

Éterický olej amyris? Tato silná silice je získávána ze stromu s vědeckým názvem Amyris balsamifera. Indické santalové dřevo, jak se mu někdy říká, obsahuje mnoho účinných látek a antioxidantů, které působí na lidské zdraví. Co všechno tenhle olej umí?

Snižuje stres a úzkost

Různé aromatické sloučeniny nacházející se v amyrisovém oleji, v kombinaci s antioxidanty a dalšími aktivními látkami, jsou schopny ovlivnit limbický systém (emoční centrum mozku). To může vést ke tvorbě vodopádu různých neurotransmiterů, které mohou zlepšit náladu a zmírnit úzkost. To je také důvod, proč tolik lidí používá uvedený olej v osvěžovači vzduchu.

Podporuje dobrý spánek

Tento esenciální olej je dobře známý pomocník při nespavosti a neklidném spánku. Díky použití parního inhalátoru nebo difuzoru uklidníte svou mysl a zmírníte napětí ve svalech. A když už jsme u toho neklidu, amyris také podporuje libido.

Eliminuje respirační stavy

Amyris esenciální olej má určité antibakteriální a antiseptické vlastnosti, které odstraňují respirační infekce. Protizánětlivý charakter tohoto zázraku také uklidňuje dýchací cesty, léčí bolesti v krku a snižuje produkci hlenů. Amyris také krotí příznaky respiračních onemocnění, ale také se zabývá patogenem, který způsobuje infekci.

Zesiluje imunitní systém

Ochrana proti patogenům, bakteriím, virům a houbám, a to jak uvnitř, tak i zvenčí, je pro amyris typická. Antioxidanty, které se vyskytují v tomto esenciálním oleji, stejně jako sloučeniny podporující imunitu a chemické látky, snižují zátěž imunitního systému.

Zabraňuje stárnutí

Valerianol a tři typy eudesmolu, které se nacházejí v amyrisovém esenciálním oleji, pomáhají snížit oxidační stres v těle, který může způsobit mutace zdravých buněk a podpořit nástup chronických onemocnění včetně rakoviny. Antioxidanty jsou také vynikající pro zdraví kůže, protože zabraňují nejen zánětu a podráždění, ale také vráskám a známkám předčasného stárnutí. Různé zvláčňující vlastnosti amyrisového oleje také zjemňují pokožku a zlepšují její strukturu a jas.

Detoxikuje tělo

Stimulací potu, močení a trávicího systému přispívá tento esenciální olej ke snížení úrovní toxicity v těle. Může se jednat o potraviny, životní prostředí, léky nebo špatné životní zvyklosti, ale čím rychleji se díky němu tělo očistí, tím lépe.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat