Prostreno.cz

Šípkový čaj je nedoceněným posilovačem imunity

Zalijte šípky horkou vodou a je hotovo! Tento nápoj vám uleví při spoustě zdravotních potížích! Aromatický životabudič navíc poskytuje prevenci před rakovinou i kardiovaskulárními chorobami.

Šípky jsou nedílnou součástí lidového léčitelství již od 11. století. Ano, už takhle dlouho! Potvrzují to nalezené herbáře a další materiály pocházející z tohoto období, které popisují jejich příznivé účinky na lidský organismus. Co přesně se stane, pokud je jako čaj budete konzumovat pravidelně? Tyto úžasné výhody vás čekají v každém šálku!

První pomoc pro bolavé klouby

Zase se „ozval“ loket, bolí vás koleno, nebo dokonce záda? Možná jste v pokušení spolknout nějakou tu tabletku, po níž by se vám mohlo výrazně ulevit. Ještě ale zadržte, co když lze tenhle problém vyřešit i jinak, navíc podstatně zdravěji? Spasitelem totiž může být i medikament z šípků. Ten díky vysokému obsahu antioxidantů a dalších cenných živin bojuje proti zánětům i palčivým bolestem kloubů, což potvrdilo již mnoho studií s průkaznými daty.

Prevence proti vážným nemocem

Jak již bylo zmíněno výše, životabudič z červených plodů si na nedostatek antioxidantů stěžovat opravdu nemůže. Právě tyto látky dle názoru odborníků předchází chorobám spojovaným s procesem oxidace, jako jsou kupříkladu srdeční onemocnění, artritida nebo různé druhy rakoviny. Antioxidanty také zabraňují poškození buněk volnými radikály, které hrají podstatnou roli v předčasném stárnutí.

Silnější imunita, která k vám bacily nepustí

Experti z oblasti výživy neustále upozorňují na to, že vitamin C pomáhá tělu správně zpracovávat nepostradatelné železo, a proto by ve vaší stravě rozhodně neměl chybět. Myslíte si, že oba tyto minerály spojované s obranyschopností nelze najít v jednom zdroji? Chyba lávky. Uvedené živiny načerpáte plnými doušky z šípkového čaje, čímž posílíte imunitní systém a zvýšíte ochranu před všemožnými bacily.

Stopka žaludečním patáliím

Nelze nezmínit, že rudé poklady se k léčbě „břišních obtíží“ využívají již velmi dlouho. Tento osvědčený voňavý medikament přináší okamžitou úlevu v případě žaludečních křečí, průjmu či zácpy. Uplatní se ale i tehdy, potrápí-li vás infekce močových cest nebo žlučové kameny. Tak na to nezapomínejte!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat