Prostreno.cz

První pomoc při bolesti v krku: Vyrobte si domácí pastilky

Dostaly se vám snad do krku žiletky? Ta bolest je dost nepříjemná! Zahajte léčebnou kúru a vyrobte si domácí pastilky z medu a lipového čaje!

Když se vaše hrdlo stane zdrojem bolesti, určitě si přejete, aby se nejednalo o vážnou infekci. Tak což o to, šance tu je, nicméně pokud je nepříjemnost v krku doprovázena horečkou spolu s otoky a citlivými krčními lymfatickými uzlinami, je nejlepší navštívit lékaře. Na druhou stranu, mnoho mírnějších bolestí v hrdle si žádá jen trochu odpočinku a pár nápravných opatření. Jak by v takovém případě měla vypadat první pomoc?

Posilte imunitní systém

Byliny, jako je echinacea, pomohou udržet váš imunitní systém v chodu. S užíváním začněte, jakmile se u vás objeví první problém, nebo ve svém okolí zaznamenáte nemocnou osobu.

Pijte hodně horkých tekutin

Kvalitní bylinný nebo zelený čaj, který je přijímán po celý den, může uklidnit bolest v krku, stejně jako horká voda s citronem, která organismu dodává vitamin C. Při nachlazení a bolesti v krku se také osvědčuje kuřecí polévka, která má protizánětlivé vlastnosti. Neváhejte do ní přidat čerstvě nakrájený česnek.

Uklidněte krk přírodními pastilkami

Různé pastilky mohou potlačit bolest a někdy i zánět v krku. Třeba takový propolis, tedy včelí vedlejší produkt, má antibiotické, protizánětlivé a antivirové vlastnosti. Do lékárny se vám nechce? Léčivé pastilky si můžete vyrobit i sami. Za stálého míchání v rendlíku povařte 120 gramů medu, 100 gramů krystalového cukru, dvě lžíce silného lipového čaje a šťávu z poloviny citronu. Bonbonová směs je hotová, když ji naberete na lžičku, dáte na talíř a ona ztuhne. Pak už ji stačí nalít na navlhčenou desku a nakrájet na kostičky.

Kloktejte

Kloktání teplých tekutin může pomoci podpořit průtok krve a léčit zanícené tkáně. Slaná voda je v každém ohledu dobrou volbou. Smíchejte jednu čtvrtinu lžičky soli v jednom šálku teplé vody a aplikujte až čtyřikrát denně. Pro rychlejší nástup úlevy do kloktadla přidejte polovinu lžičky červeného pepře. Další možností je stejné množství peroxidu vodíku a horké vody.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat