Prostreno.cz

Česnekový odér bude ten tam

Kdo nemá rád cibuli a česnek, ten se připravuje o notnou dávku zdraví. Někomu ale prostě vadí ten nekonečný odér linoucí se po konzumaci těchto silně aromatických potravin z pusy. Jak zrovna s ním zatočit?

Čeká vás romantická schůzka či důležité obchodní jednání? Pak si asi jídlo s obsahem česneku nebo cibule odpustíte. Jedno i druhé sice poskytuje širokou škálu zdravotních a léčebných výhod, nicméně špatný dech po jejich konzumaci může přetrvávat celé hodiny, nebo dokonce přes noc. Pokud něco takového nechcete dopustit, spolehněte se na účinné domácí rady!

Zubní kartáček a nit

Máte-li tu možnost, prvotně se věnujte orální péči. Vyčištění chrupu zubním kartáčkem a zubní nití pomáhá při odstraňování zbytků jídla v ústech. Téměř okamžitě tak zaznamenáte eliminaci zápachu.

Škrabka na jazyk

Čištění jazyka pomáhá při snižování obsahu těkavých sloučenin síry v ústech, čímž se snižuje halitóza (zápach z úst). Tak na svůj jazyk rozhodně nezapomínejte!

Opláchnutí ústní vodou

Po rutinním vyčištění zubů a jazyka je vyplachování úst ústní vodou dalším krokem. Ústní „vodičky“ totiž obsahují oxid chloričitý, takže jsou jednou z nejlepších možností, jak se zbavit špatného dechu.

Soda na pečení

K ústní „sprše“ lze také použít 1 až 2 lžičky jedlé sody a 1 šálek teplé vody. Sodu ve vodě důkladně rozmíchejte a roztok použijte k vypláchnutí svých úst. (Lze aplikovat několikrát denně, nejlépe po každém jídle.) Proč to funguje? Antibakteriální účinek jedlé sody může pomoci snížit špatný dech tím, že tato mocná zbraň bojuje s ústními bakteriemi zodpovědnými za jeho vznik. Ostatně, podobné je to i s citronovou šťávou. Ta má nízké pH. Deaktivuje enzym, jenž je zodpovědný za rozpad sloučenin síry v ústech.

Mléko

Překvapující je, že i konzumace mléka může skutečně eliminovat cibulový a česnekový dech. Za tím stojí vysoký obsah vody a tuku. A jaká další běžná „výbava“ domácnosti vás zbaví nevábného odéru?

Zelený čaj

Zelený čaj vykazuje dezinfekční a deodorantní vlastnosti, které mohou zapůsobit proti česnekovému nebo cibulovému dechu. Nemáte-li ho po ruce, zakousněte se aspoň do několika plátků jablka! Jablíčka taktéž neutralizují sloučeniny obsahující síru v česneku a cibuli, takže i ona vás od tohoto problému oprostí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat