Prostreno.cz

Dopřejte si fazole bez rizika nadýmání

Fazole jsou neuvěřitelně zdravé, proto se vyplatí servírovat si je pravidelně. Že způsobují plynatost, kvůli čemuž se jeden ocitne v hodně trapných situacích? Ne, když je povaříte s jablečným octem a ochutíte třeba kmínem nebo fenyklem!

Odborníci mají důvod k radosti, neboť ze statistik jednoznačně vyplývá, že stále více jedinců preferuje zdravý způsob života i stravování. Luštěniny ale přesto stále patří na seznam nejzatracovanějších potravin! A to je pěkně velký paradox, protože konkrétně fazole mají tak fantastické účinky, že bychom je prý měli jíst klidně i třikrát týdně. Ptáte se na důvody? Tady je máte černé na bílém.

Dávka dobra. V každém soustě

Vědci se nijak netají tím, že fazole poskytují poctivou dávku bílkovin, které pomáhají regulovat krevní tlak, čímž poskytují prevenci před kardiovaskulárními chorobami. Hodně se o nich mluví také v souvislosti s hubnutím, jelikož zachovávají svalovou hmotu i při omezeném energetickém příjmu. Rovněž vykazují ze všech živin jednoznačně nejvyšší sytící schopnost, takže podstatně oddalují pocit hladu. Nelze jim upřít ani to, že chrání cévy před poškozením a přímo ovlivňují imunitní systém. To ale pořád není všechno. Co další pozitivní účinky uvedeného pokladu?

Krása i dobrá kondice, kterou si necháte líbit

O zmíněném zázraku typického tvaru je také známo, že díky vysokému obsahu vlákniny prospívá trávení. Mimochodem, sluší se dodat, že tato složka potravy taktéž normalizuje hladinu škodlivého cholesterolu a detoxikuje organismus, zatímco snižuje riziko rakoviny tlustého střeva. S trochou nadsázky by se dalo říct, že fazole mají i kosmetické přednosti, protože obsahují živiny, jež zabraňují vypadávání vlasů a zlepšují kvalitu pokožky. Při pohledu na jmenovaná pozitiva je asi každému jasné, že jejich konzumace slibuje výhody jako málokterá pochutina. Co když se jim ale vyhýbáte z důvodu možného nadýmání? I na tenhle problém existuje řešení!

Správná příprava? To je základ

Sdělíme vám tajemství, díky kterému už luštěniny budete moct jíst naprosto bez obav. Pokud při poslední půlhodince jejich vaření odebere z hrnce 1/4 šálku vody a nahradíte ho stejným množstvím jablečného octa, stanou se mnohem stravitelnější. Hodně ale pomůže i to, když je ochutíte nějakým přírodním medikamentem, jenž zabraňuje plynatosti. Pro tyto účely se báječně hodí kmín, kardamom, zázvor, fenykl a koriandr. Někteří odborníci jsou toho názoru, že hrozba nadýmání nehrozí z fazolí naklíčených. Co to zkusit takhle?

Zdroj: www.eatthis.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat