Prostreno.cz

Hrozinky jsou slastí pro váš organismus

Na hrozinkách si lidé pochutnávají stejně tak dlouho, jako se pěstuje vinná réva. I malá hrozinka představuje velké pozitivum pro krev, zrak, imunitu, trávení i milostný život. A jak je to se snižováním horečky?

Již odpradávna obohacovaly jídelníček spíše vyšších společenských vrstev a panovníků, ve zvláštní oblibě je pak měli staří Egypťané, Řekové a Římané. Proč se o těchto sušených plodech mluví v souvislosti s krví? A jak lidskému organismu mohou prospět?

Zdroj železa, o kterém zřejmě netušíte

Říká se, že jedna hrozinka je jako jedna kapka krve. Důvod? Jde o skutečně bohatou zásobárnu železa, jež zvyšuje hladinu hemoglobinu. Právě proto je tato přírodní sladkost doporučována při chudokrevnosti, přičemž velkou měrou přispívá k tvorbě červených krvinek. Jenže tyto malé scvrklé bobulky mají i další bonusy, pro které stojí za to dopřát si je častěji.

Slast pro žaludek

Pár kousků sušené révy denně (na množství pozor, 100 gramů v sobě skrývá zhruba 70 gramů cukru), udělá dobře i žaludku. Obsažená vláknina má laxativní účinky, takže předchází zácpě a zpravidelňuje pohyby střev. Také se podílí na detoxikaci, jelikož na sebe váže toxiny a odpadní produkty, které pak z organismu pomáhá „vyprovodit“.

Ochrana před infekcemi

On je vůbec nutriční profil hrozinek hodně zajímavý. V jejich složení se nachází polyfenolické fytonutrienty. Ty snižují horečku, ničí bakterie, prospívají očím a omezují pravděpodobnost infekcí. Ani tím však přednosti sladkých pokladů nekončí. Opravdu dokážou zabránit manželské krizi?

Večerní milostný doping

Konzumace hroznů zbavených vody může být způsob, jak pozvednout libido a vyvolat smyslné vzrušení. Každá kulička pro muže představuje cenný zdroj aminokyseliny arginin, která se mimo jiné využívá k léčbě erektilní dysfunkce. Teď je asi jasné, proč se v Indii podává novomanželům sklenice mléka s hrozinkami a šafránem…

Na závěr se sluší připomenout, že jmenovaná potravina rozhodně nepatří do úst domácích mazlíčků, neboť pro ně jsou doslova toxické. Takže své chlupaté miláčky z ochutnávky raději vynechte.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat