Prostreno.cz

Místo vody pijte tyto potraviny

Jak podpořit hydrataci a zároveň i zdraví? To je jednoduché. Jezte celer, cuketu, papriky a jablka. V ideálním případě každý den!

Že je pitný režim naprostou nutností, o tom jste jistě slyšeli už nesčetněkrát. Dehydrovaný organismus je totiž náchylnější k zácpám, otokům končetin, bolestem hlavy, zánětům slepého střeva, infekcím močových cest i ledvinovým kamenům. Nedostatečný příjem tekutin ovlivní také hladinu energie, psychickou výkonnost a kvalitu pokožky, takže je jasné, že tělo „být na suchu“ prostě nesmí. A právě proto je dobré zařadit do jídelníčku potraviny, které mají vody na rozdávání. S těmihle si pitný režim trochu zpestříte!

Překvapivý celer 

95procentní podíl vody dělá z celeru ideální zavlažovací surovinu. Navíc je skvělým zdrojem vlákniny, která chrání před zácpou i rakovinou tlustého střeva. Tato opomíjená zelenina nabízí také vitamin A, který je dobrý pro oči i pokožku, neboť přispívá k regulaci kožního mazu, zlepšuje průtok krve, zpomaluje stárnutí a podporuje regeneraci buněk.

Spojenec cuketa

Dosti podobně jako výše zmíněný celer je na tom cuketa. I ta pomůže při plnění pitného režimu! A vlastně, nejen to. Pochutina pocházející ze Střední Ameriky zachovává správné funkce ledvin, urychluje hubnutí a posiluje imunitní systém. Ke všemu vykazuje uklidňující schopnosti a ještě prospěje celému kardiovaskulárnímu systému.

Nešetřete paprikami

Chcete-li svému tělu dopřát tolik potřebnou hydrataci, nevyhýbejte se paprikám. Nejsou ochuzené o vodu a mají vynikající účinky na vaše zdraví! Věděli jste, že patří mezi nejbohatší zprostředkovatele vitaminu C? Nebo že stimulují metabolické funkce a zabraňují kornatění tepen, zatímco pozitivně ovlivňují krvetvorbu i dobrou náladu?

Zaměřeno na jablka

Podzim patří jablkům, která jsou u nás asi nejoblíbenějším ovocem. Existuje sice několik tisíc odrůd, ovšem bez ohledu na konkrétní druh či barvu z nich „dotankujete“ tekutiny i celou řadu cenných živin. Díky nim tyto plody dodávají energii, tiší bolesti hlavy, snižují riziko diabetu a stabilizují úroveň krevního cukru.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat