Prostreno.cz

Poznejte blahodárné vlastnosti rozinkové vody

Rozinky v tekuté formě? Ano, i to je přece možné! Když si je budete dopřávat pravidelně, uděláte něco pro svá játra, imunitu, trávení, srdce i mozek.

Kdo by neznal rozinky! Sušené plody vinné révy se mohou jíst syrové, ale samozřejmě nachází své uplatnění i při vaření a pečení. Končí tím výčet možností, jak je konzumovat? Co vás nemá. Už jste zkusili rozinkovou vodu, která nabízí skvělou chuť i famózní působení na zdraví? Tady je recept a její blahodárné účinky!

Jednoduchý manuál krok za krokem

Přibližně 150 gramů rozinek nejprve důkladně omyjte. Jde-li o výběr těch správných kusů, vyvarujte se těch světlých a lesklých, jejichž vzhled je výsledkem chemického ošetření. Následně je zalijte zhruba 400 ml vody a nechte louhovat alespoň 12 hodin. Po uplynutí této doby vodu sceďte a přelijte do vhodné nádoby. Sklenku takto připraveného nápoje pijte každý den, v ideálním případě na lačný žaludek. Ptáte se, co z toho budete mít?

Detox

Játra mají těžký úděl a řekněme si upřímně, že jim to příliš neulehčujeme. Jako by nestačilo, že vykonávají těžkou práci s odváděním toxinů a čištěním krve, my je mnohdy ještě „trestáme“ nezdravou stravou, alkoholem, léky a cigaretami. Přesně tyto špatné návyky potlačují jejich funkce, z čehož se může rýsovat pořádný malér. Jak s tím souvisí rozinková voda? Protože detoxikuje játra, podporuje jejich činnost a stimuluje regeneraci, svým způsobem zabraňuje různým katastrofám a komplikacím.

Optimální hodnoty cholesterolu

Rozsáhlý americký výzkum zveřejněný v odborném časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry prokázal, že nutričně vyvážené složení rozinek, v němž není nouze o širokou škálu antioxidantů, významně přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu. Právě proto je tahle sladká medicína vnímána jako spolehlivá prevence kardiovaskulárních onemocnění.

Blaho pro zažívání i obranyschopnost

Pitím jmenovaného životabudiče lze vylepšit i trávení, domnívají se odborníci. Rovněž se prý dočkáte úlevy od bolesti kloubů a posílíte si imunitu. Toto osvěžení také představuje prevenci rakoviny, svědčí mozkové činnosti a bojuje proti zánětům. Takže na zdraví a do dna!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat