Prostreno.cz

Duo vyhledávaných podpůrných prostředků vašeho zdraví

Už jste o nich někdy slyšeli? Bývají základem podpůrných prostředků při léčbě jaterních onemocnění, jiné jsou zase účinné k léčbě bradavic. Řeč je o několika přírodních zázracích, které jsou v poslední době stále více vyhledávané. Kterou kúru vyzkoušíte vy?

Kurkuma

Kurkuma se v lidové medicíně používá jíž odpradávna. Toto nezaměnitelné koření přináší kromě skvělé chuti také řadu blahodárných účinků na naše zdraví. Není snad nic, s čím by kurkuma nepomohla. Používá se jak zevně, k léčbě akutních i chronických ran, pohmožděnin, pooperačních jizev nebo k léčbě akné, ale především její konzumace s naším zdravotním stavem svede hotové zázraky.

Posiluje srdce, snižuje cholesterol a působí preventivně proti srdečním chorobám. Čistí játra, ulevuje při emočním napětí a depresi a čistí náš organismus od toxinů. Je významným pomocníkem při léčbě artritidy a využívá se také jako podpůrný prostředek při léčbě rakoviny, protože dokáže potlačit časný vývoj rakovinných buněk a jsou známy případy, kdy potlačila rozvoj rakoviny. Podporuje činnost mozku, a proto je doporučována starším osobám, jako prevence Alzheimerovy choroby nebo demence.

Kurkuma nachází využití také v kosmetice. Hluboce čistí a vyživuje pleť, reguluje činnost mazových žláz, zlepšuje prokrvení, podporuje tvorbu kolagenu, a tím přispívá k prevenci vzniku vrásek. Kurkumovou pleťovou masku si můžete dopřát každý týden a uvidíte, jak to vaší pleti prospěje. Stačí smíchat dvě lžíce kurkumy s mlékem, aby vznikla hustší pasta a nanést na čtvrt hodiny na obličej.

Spirulina

Spirulina je vodní řasa, která dokáže regulovat glukózu, takže je skvělým pomocníkem pro osoby s diabetem. Snižuje krevní tlak a cholesterol a kromě toho podporuje imunitní systém, snižuje projevy alergií, má pozitivní vliv na stav našich střev a trávicího systému a v neposlední řadě podporuje funkci mozku. Je také skvělá při léčbě kvasinkových infekcí, které nejčastěji vyvolává nadměrný příjem cukru.

Jako její nejvýznamnější plus se počítá schopnost regulace krevního tlaku, tím pádem vás její konzumace chrání před infarktem, mrtvicí nebo onemocnění ledvin. Umí nás i pořádně nakopnout! Spirulina nám dodá energii před sportovním výkonem a zároveň urychlí hojení poškozeného svalstva nadměrnou námahou.

Nejčastěji ji sežene ve formě tablet nebo prášku, který rozpustíte ve vodě nebo přidáte do jídla.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat