Prostreno.cz

Citron je skvělým bojovníkem proti vráskám

Pohled do zrcadla vás už netěší jako dřív? Zabojujte proti stárnutí tím, co máte po ruce. Zbraně v podobě citronu, okurky a banánu se zkrátka nemohou minout účinkem!

Že o bezchybnou a zářivou pleť usilují výhradně ženy? Chyba lávky! I muži dnes svému zevnějšku poskytují náležitou péči. Ostatně, kvalitní pokožka není jenom o půvabu, bývá také známkou dobrého zdraví. Jenže jak jde čas, je stále těžší si ji udržet…

Neúprosné zákony přírody i vlastní hříchy

Přirozený proces stárnutí nás připravuje o zpevňující kolagen a své udělá i sluneční ultrafialové záření. Dokonalý vzhled si mnohdy bojkotujeme i sami, a to třeba nezdravou stravou, kouřením, konzumací alkoholu a nedostatečným spánkem. Které domácí prostředky kůži dokážou kůži regenerovat a omladit? Tyhle máte v lednici i spižírně, přesto je nevyužíváte. Nebo ano?

Citron jako spolehlivý ochránce

Citronovou šťávu si mnozí přidávají jenom do čaje, čímž se zbytečně ochuzují o její potenciál. Obsažené složky včetně antioxidačního vitaminu C neutralizují účinky volných radikálů, vyrovnávají tón pleti a zpomalují tvorbu vrásek. Smíchejte ji s trochou medu a získanou směs nechte působit alespoň deset minut. Čím pravidelněji tak učiníte, tím lepších a rychlejších výsledků se dočkáte.

Okurka, zprostředkovatel výživy

Vysoký obsah vody činí z okurky naprostou hydratační bombu. A co víc, tato zelenina nabízí všechny vitaminy a minerály, na které si jen vzpomenete. Platí tedy za omlazující prospěšnou kosmetickou vzpruhu! Nastrouhejte ji třeba do bílého jogurtu, získáte tak snadno aplikovatelnou masku, která zachovává krásnou pokožku a ještě předchází akné.

Banán nejen na vysoký tlak

Že díky podílu draslíku banán normalizuje krevní tlak, to je všeobecně známá věc. Ovšem i ti, kteří v tomhle směru žádné potíže nemají, si jeho působení mohou nesmírně užít. Někteří lidé říkají, že banánové ošetření funguje jako přírodní botox, s čím odborníci jenom souhlasí. Poukazují totiž na to, že jeho unikátní nutriční profil regeneruje kožní buňky a bojuje proti stárnutí. Co vám brání v tom, abyste kousek rozmělněné dužiny vmíchali do mléka a ošálili čas?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat