Prostreno.cz

Potraviny pro kvalitní hydrataci pleti

Matná, suchá a podrážděná pleť rozhodně není sexy. Vraťte jí zašlou slávu, pohodu a atraktivitu s pomocí SOS potravin. Postarají se o ni lépe než drahé krémy. Jsou mezi nimi okurky i rajčata!

Jaro a pomalý nástup léta patří k báječným obdobím. Jenže souboj zimy, větru a tepla, se kterým se během dubna až května potýkáme, pleti neprospívá. Bez ohledu na to, jak často aplikujete hydratační krémy, pokožka může trpět. Pokud se loupe a postrádá přirozený jas, v první řadě jí poskytněte první pomoc.

Tuky, omega-3 i vitaminy

Sexy vzhled jde ruku v ruce se zdravím. A právě s ním pomáhají antioxidanty bojující proti volným radikálům. K mání jsou v barevném ovoci a zelenině. Tedy nejen v nich. Ořechy a semínka (kupříkladu mandle, slunečnicová semínka a lískové ořechy) poskytují plno zdravých tuků a vitaminu E, který je taktéž silným antioxidantem. Chybu neuděláte ani tehdy, když si ke svačině začnete dopřávat porcičku para ořechů s obsahem selenu, dále pak mastné ryby, kokosový olej, avokádo, lněná a chia semínka.

Proč zrovna rajčata?

Po přidání protizánětlivých potravin, jako jsou sladké brambory, divoký losos a rajčata, se jas a zdraví pleti posílí. Konkrétně rajčata patří ke zdrojům lykopenu, což je červený pigment s antioxidačními vlastnostmi, dobře známý pro své anti-aging účinky. Rajčata zároveň patří k potravinám s vysokým obsahem vody, stejně jako například okurky, celer či meloun. Pleť tak účinně zhydratují, a jelikož jsou plné protizánětlivých sloučenin, tak zklidní podráždění pleti a postarají se o stimulaci produkce kolagenu.

Fermentované dobroty a jejich účinky

Trpíte-li na pupínky a vyrážky, zkroťte nerovnováhu ve střevech, která způsobuje zánětlivou reakci. V takovém případě vás zachrání fermentované potraviny, jako je jogurt, kefír, miso, zelí a kimči. Tyhle dobroty organismu dodají probiotika, jež podporují zdraví střevních bakterií. Když si tedy připravíte rajčatový salát s jogurtem a bylinkami, zakápnutý citronovou šťávou, uděláte pro svoje tělo, a to jak uvnitř, tak zvenčí, maximum.

A zase ta voda!

Dál podpořte svůj pitný režim, do kterého se ovšem nepočítá káva, nápoje obsahující kofein a alkohol. (Nápoje s kofeinem tekutiny nedoplní, ale naopak se zvýší jejich potřeba.) A pozor, jelikož tělo ztrácí vodu během spánku, vodu, bylinkové čaje, vodou ředěné ovocné a zeleninové šťávy pijte už od rána. Už včera bylo pozdě.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat