Prostreno.cz

Vyzrajte na rozšířené póry pomocí ledu nebo octa

Velikost vašich pórů začíná přesahovat únosnou mez? Můžete za to „poděkovat“ hormonům i slunci, na kterém se rádi vyhříváte. Naštěstí jsou tu nápravné prostředky z mrazáku, spižírny a kořenky!

Póry jsou přirozenou součástí každé pleti, takže zbavit se jich opravdu nelze. Ale kdekdo by chtěl! Jejich rozšíření totiž patří mezi nejčastější kosmetické trable, stejně jako černé tečky a akné. Ono to spolu ale vlastně všechno přímo souvisí…

Danajský dar

Za zvětšenými póry obvykle stojí vyšší produkce mazu. Jeho nadbytek se mísí s odumřelými kožními buňkami, bakteriemi, zbytky make-upu a dalšími nečistotami. Všechno se to usazuje právě v pórech, což je ucpává a roztahuje. Nahromaděný maz navíc na vzduchu oxiduje a černá, čímž vznikají zmíněné tečky podporující záněty i tvorbu pupínků.

Je to začarovaný kruh, který roztáčejí hlavně genetické dispozice a hormony. Situaci pak jen zhoršuje vystavování se slunci, úbytek kolagenu vlivem stárnutí nebo nedostatečná péče. Vypadá to jako něco, s čím nejde nic udělat? Možná ano, ale skepse stranou. To velké pórové nadělení trochu zredukovat a zneviditelnit skutečně lze. Třeba těmito prostředky!

Led jako řešení

Led je skutečným přítelem krásy, protože stimuluje krevní oběh a podporuje dokonalou vizáž. K „utahování“ póru před aplikací líčidel se využívá zcela běžně, tak proč to alespoň nezkusit. Zkrátka pár kostek zabalte do utěrky a přejíždějte si jimi po tváři. Když to uděláte každý den, máte velkou naději na zlepšení. Sluší se dodat, že pro maximální efekt můžete do zásobníku na led kromě vody přidat i okurkovou šťávu nebo zelený čaj.

Hlásí se ocet

Jestli něco z domácích zásob funguje jako báječný pleťový toner, pak je to jablečný ocet. I toto ochucovadlo přiloží při řešení problému pomyslnou ruku k dílu, přičemž nabízí i pár benefitů. Patří mezi ně třeba pomoc při obnově pH i antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti, které přispívají k léčbě akné. Smíchejte ocet z jablek s vodou, a to ve stejném poměru. Vatový tampon následně usnadní nanášení na konkrétní postižená místa.

Citron na scénu! 

Velikost pórů dokáže usměrnit také citronová šťáva, jež navíc umazává i pigmentové skvrny. A skvěle si rozumí s medem a špetkou skořice, čím vznikne úžasná maska. Nechte ji působit alespoň deset minut, poté smyjte všechny pozůstatky.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat