Prostreno.cz

Bolestivé ledvinové kameny rozpustí petrželový sirup

Nevolnost, zvracení, krev v moči nebo zvýšená teplota. I toto jsou jasné příznaky ledvinových kamenů, které člověka dokáží pěkně potrápit. Ulevit však může sirup, jehož základní ingrediencí je obyčejná petržel. Nebo spíše neobyčejná?

Ledvinové kameny, odborně nazývané jako nefrolitiáza, jsou nejčastějším ledvinovým onemocněním. Z aktuálních statistik vyplývá, že s nežádoucími útvary v močovém ústrojí má co dočinění každý osmý našinec. Týká se tohle ošemetné téma i vás? Pak jste jistě v dobrých lékařských rukou. Přesto byste měli vědět, že báječným léčebným prostředkem může být i alternativní medicína.

Jak to všechno začíná?

Zůstaňme ale ještě chvíli u tématu zmíněných kamenů. Ty se tvoří nahromaděním minerálních solí, nejčastěji pak vápníku, kyseliny močové, cystinu a fosfátů. Příčiny jsou pak různé. Může to být nedostatečný příjem tekutin, nevyvážená strava nebo metabolická porucha. Lékaři hovoří také o genetických dispozicích, dlouhodobých infekcích či Crohnově chorobě. Mezi další okolnosti, které se na rozvoji těchto útvarů podílejí, patří nesprávné užívání léků, nadváha, sedavý způsob života a vysoký krevní tlak. Co se dá udělat pro to, abyste se téhle nepříjemné šlamastyky co nejrychleji zbavili? Jestli vám chutná petržel, můžete si ulevit právě díky ní.

Sirup s léčebnými grády

Šťáva z celého citronu, nastrouhaný velký kořen petržele, polovina šálku olivového oleje a jeden šálek medu. To jsou ingredience, které k přípravě mocného sirupu budete potřebovat. Proč právě tyhle? Snadná odpověď. Petržel je přírodní diuretikum, jež pomáhá eliminovat odpadní produkty, a to včetně močoviny a kyselých metabolitů. Olivový olej poslouží jako lubrikant, a citron vlivem svého složení zase zapůsobí jako antibiotikum a antioxidant. Směs se pak užívá ráno – v ideálním případě nalačno. A příznivci alternativní medicíny si ji nemohou vynachválit. Co myslíte, stojí to za pokus? Koneckonců, není co ztratit…

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK535404/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat