Komentáře k článku

Siraellen 06.08.2021

nedá se to uhlídat.cukr je ve všem

Karel Novák 15.07.2021

Nevím co vás na tom překvapuje, cukr se standardně přidává do většiny zpracovaných potravin, jelikož tlak na odstranění tuků z výrobků, došlo ke ztrátě chuti, a cukr je velmi levnou variantou

Radek 14.07.2021

A nejen tyto uváděné potraviny. Přidaný cukr obsahuje například i mléko a většina potravin v restauracích, omáčky, kysaná zelenina, ale i klasická černá instantní káva, uzeniny všeho druhu, tavené sýry. Mluvím o přidaném cukru jako knzervantu a dochucovadlu. A to nemluvím o pečivu. Veškeré bílé pečivo je doslazováno cukry a dokonce i tmavý chléb .Diabetici to mají opravdu složité. např. 100 g taveného sýra 25 g sacharidů z toho cukrů 11,5 g. Přimlouvám se zase za povinné zavedení Dia koutků, kde budou potraviny výhradně bez přidaného cukru, skutečně vhodné pro diabetiky. Nebo za použivání umělých sladidel na místo cukru. Ano v potravinách pro děti klidně ať je, ale na trhu je zoufale málo potravin, které přidané cukry neobsahují. Dnes musíme chodit s lupou a bedlivě hlídat množství cukrů v každé potravině. U uzenin to je ale složité, u nápojů a kávy a u restauračních jidel např. nemožné. V rstauraci: smažená vejce k snídani a oni dělají cibulku za přidání cukru, aby lépe zeskolovatěla a zkaramalizovala. A co diabetik? V porci 10 -15 g cukru. Tj. dva pytlíky do kávy nebo čaje. V Německu , v Rakousku , Itáli v každé restauraci vám dají vybrat typ sladidla, tady cukr v cukřence nebo automaticky dva pytlíky cukru.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat