Komentáře k článku

člověk není masožravec !!! 14.10.2023

člověk není masožravec !!!

Jozev Viskočyl 01.09.2021

Proteiny, neboli bílkoviny, které pro mnoho lidí ještě stále znamená steak nebo kuřecí prsa, se nacházejí v dostatečném množství i v potravinách živočišného původu. Asi tolik k tomuto výplodu :D

Milan 01.09.2021

Prosím autorku aby si svůj článek ještě jednou přečetla, opravila si ten živočišný původ a doplnila info o B12 atd.. Kdysi mě vegetariánství zajímalo, tak jsem si nastudoval původ člověka, a způsob zpracování stravy dnešním homo sapiens, doporučuju to samé autorce, než vyvrhne takto jednostranný článek.

Tony 01.09.2021

Tendenční článek. Nezminujete že nejvetší hvezdy a zakladatele veganskeho stylu skoncili v nemocnicich a nakonec s veganstvim sekli. Časté chřipky, únava, bolesti hlavy, a dokonce předčasná menopauza přinutily slavnou veganskou blogerku Virpi Mikkonen. vyhledat odborníky.

Siraellen 31.08.2021

maso si dám ráda

Uncle Hell 31.08.2021

... maso je pro zdravý vývoj neodiskutovatelně důležité! a hlavně v dětství ... !!! ... a můžete si tvrdit co chcete ...

lajika 31.08.2021

A vitamin B12? Ten článek vynechává, přestože se v rostlinné stravě nevyskytuje a vegani by jej měli přijímat v doplňcích stravy. Stravování, které vyžaduje dodávání umělých suplementů aby byla strava kompletní mi zrovna zdravá nepřipadá. U vegetariánů to tak zlý není. Mimochodem - býložravci (třeba srny) mohou (nevím proč, přiznám) bez následků sežrat muchomůrku zelenou všežravce a masožravce (třeba prasata nebo psy) by tato houba otrávila. I to je jeden z kamínků do mozaiky pátrání po tom, čím byl člověk původně (pokud by teda někdo chtěl pátrat, že všežravec mi přijde celkem logické a nevyvratitelné) Ať se každý stravuje tak, jak mu vyhovuje, ale hlavně ať nečerpá podklady pro svou dietu a argumenty k diskusím z článků, jako je tahle pitomost....

Marek 31.08.2021

Dobrý den, vše v přírodě je založeno na rovnováze. I čistí masožravci z části konzumují rostliny a naopak bíložravci potravu živočišného původu. Mimochodem - bíložravci mají "4" žaludky z toho důvodu, aby rostlinou potravu v dostatečné míře konzumovaly živočišné baktarie, a ty jsou následně tráveny. Zkrátka - všechno je dobré, pokud to není extrém.

Petr 30.08.2021

Lovci mamutů nebyli rozhodně žádní vegetariáni !!

Ester Peggy 30.08.2021

Dobrý den, dovolte mi napsat několik postřehů k výše uvedenému. Informace mám potvrzené člověkem, který je dlouholetým veganem: Člověk se vyvinul (nebo byl stvořen, chcete-li) jako všežravec. Pokud by se chtěl stát pouze vegetariánem, neměl by s tím začínat dříve, než bude jeho tělo plně vyvinuté. Tedy nejdříve v 15, lépe v 18 letech nebo i později. Přechod by měl trvat nejméně dva roky a je vhodné nechat si zpracovat na tuto dobu jídelníček od odborníka na výživu. Je lékařsky dokázáno, že vegetariánům se prodlouží tenké střevo až o dva metry, aby dovedlo zpracovat tento druh potravy (důkaz, že člověk není od přírody vegetarián). Pokud by se člověk chtěl stát veganem, měl by po přechodu k vegetaření ještě rok přidat, opět pod dohledem odborníka na výživu. Poté lze tvrdit, že člověk žije zdravě. Ale hurá akce typu "Od zítřka nejím maso" mohou mít velmi nebezpečné až fatální následky včetně trvalého poškození zdraví. Každý extrém je škodlivý a stravování není výjimkou. Děkuji.

Thangpa Ester Peggy 30.08.2021

Fakt?...Tak si zadejte do googlu Faujá Singh maraton...

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat