Prostreno.cz

Na otoky pomáhají i domácí prostředky

Cítíte se jako přepuštěný balon, který co nevidět praskne? S přebytkem tekutin v těle si poradí pampeliška, petržel i obyčejný citron.

Poslední dobou si neustále stěžujete na oteklé nohy, kvůli kterým se nevejdete do bot? Pravděpodobně je to důsledek nadměrné akumulace tekutiny v tělesných buňkách. Příčinou lékařsky nazývaných edémů bývá vysoký příjem sodíku, porucha krevního oběhu, absence fyzické aktivity i nutriční nedostatky. Otoky mohou souviset také s arteriální hypertenzí, zhoršenou funkcí jater, ledvinovými kameny, alergií, užíváním některých léků a chronickým plicním onemocněním. Co si při zadržování vody počít? Tyto přírodní prostředky jsou prý sázkou na jistotu!

Mocná pampeliška 

Na zázračné schopnosti pampelišky přísahají nejen příznivci alternativní medicíny, ale i odborníci z vysokých vědeckých kruhů. Poznatky americké studie zveřejněné v magazínu Journal of Alternative and Complementary Medicine informují o tom, že tato bylinka je při odstraňování přebytečných tekutin jedním z nejlepších pomocníků, neboť má silné diuretické vlastnosti. Také obsahuje spoustu draslíku a hořčíku, díky čemuž reguluje hladiny sodíku a mírní nadýmání. Zkusíte užívat pampelišku jako čaj, nebo tinktury? Obojí se počítá!

Nepodceňujte petržel

O petrželi je všeobecně známo, že představuje spásné řešení při potížích s trávením, vleklých zánětech i silných menstruačních bolestech. Rovněž povzbuzuje obranyschopnost, omezuje riziko rakoviny, likviduje bakterie a prokrvuje pohlavní orgány, tudíž je považována za afrodiziakum. Spolehnout se na ni ale můžete i v případě nepříjemných edémů. Funguje totiž podobně jako výše zmíněná pampeliška.

Vsadit lze i na citron

Vmíchat si citronovou šťávu do sklenice vody? I tak se z organismu dají „vyhnat“ přebytečné tekutiny. Tedy alespoň podle poznatků několika nezávislých výzkumů. Sluší se připomenout, že tento nápoj také nakopne detoxikaci, zvýší odolnost vůči virům, zlepší kvalitu pokožky a dodá energii.

Zdroje: top10homeremedies.com, tuasaude.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat