Prostreno.cz

Jílové masky zbaví pleť akné i nečistot

Používáte kosmetický jíl? Že ne? O hodně jste přišli. Tenhle sypký přítel detoxikuje pokožku, přičemž ji omlazuje a regeneruje. Také léčí vyrážky a umazává pigmentové skvrny!

Když se řekne jíl, mnozí si představí jen kus hlíny a tím to hasne. Ovšem tenhle přírodní prostředek patří na seznam těch nejúčinnějších kosmetických zbraní. Používá se v lázních při přípravě bahenních koupelí, pleťových masek i zábalů. K pokožce je velice šetrný a jeho složení nabízí celou řadu fantastických pozitiv. Proč si ho tedy neopatřit? Na internetu i ve specializovaných kamenných obchodech je k mání hodně druhů. Ať už zvolíte ten zelený, modrý, růžový nebo bílý, vaše pleť bude plesat blahem. A to doslova! Co vám jílové ošetření přinese?

Detox, který jde hodně do hloubky

Množství nečistot, které na kůži denně uvíznou, je děsivé. Jako by nestačily jemné prachové částice a běžné nečistoty, pokožku zatěžují i volné radikály, zbytky líčidel, odumřelé buňky a bakterie přenášené rukou. Její důkladné čistění je tedy alfou i omegou krásy a zdraví! A přesně s tímhle pomáhá kosmetický jíl. Jeho úžasné detoxikační schopnosti vychvaluje i zahraniční studie, jejíž poznatky zveřejnil recenzovaný lékařský časopis Iranian Journal of Public Health.

Rozlučte se s akné

Zmíněný spojenec funguje i jako báječný exfoliátor, který navíc absorbuje přebytečný kožní maz. Protože působí protizánětlivě, může vyřešit váš problém s akné. Vzhledem k tomu, že „uklidí“ zanesené póry, předchází také černým tečkám. Jeho hojivé vlastnosti se vztahují i na léčbu obtěžujících vyrážek a ekzémů. Obecně mírní jakékoli podráždění, které vás připravuje o bezchybný vzhled a psychickou pohodu. Rovněž vyrovnává tón pleti, obnovuje její přirozené pH, umazává pigmentové skvrny a podporuje syntézu omlazujícího kolagenu. Jílová maska provedená alespoň jednou týdně bude pro vaši dokonalou vizáž tím pravým zázračným ošetřením. Jmenovanou „hlínu“ stačí jen smíchat s vodou nebo třeba zeleným čajem. Pro ještě lepší výsledky se dají přidat i ovesné vločky.

Zdroje: top10homeremedies.com, loulanatural.com, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5632318/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat