Prostreno.cz

Potraviny nahrazující doplňky stravy pro krásné vlasy

Prášky, pilulky, koktejly, masky nebo séra. Taky je kupujete v naději, že se díky nim kvalita vašich vlasů zvýší? Máte i jiné možnosti. Tohle jsou kuchyňské přísady, které patří ke zdrojům biotinu. S krásou dělají zázraky!

Bez něj by to nešlo. Biotin, známý také jako vitamin B7 nebo vitamin H, rozkládá makro (tuky, bílkoviny a sacharidy), které jíte, na energii a udržuje zdraví vlasů a pokožky. Obvykle se nabízí jako hlavní ingredience k záchraně vypadávajících vlasů a lámavých nehtů. Ve skutečnosti je nejrozšířenější přísadou kosmetického průmyslu.

Bohužel, většina produktů, jež biotin obsahují, je plná umělých sladidel a dochucovadel. Ale ani pokud vám cukr nevadí, cena za balení prášku, který slibuje podporu růstu a zvýšení kvality vlasů, může být dost vysoká. Naštěstí se s tím dá něco dělat. Jídlo doplňky stravy hravě nahradí!

Ořechy a semena

Ořechy se vejdou do každé tašky, jsou chutné a křupavé. Vlašské ořechy, arašídy či mandle jsou dobrým zdrojem biotinu, který může zkrášlit a napravit mdlé, poškozené vlasy!

Vaječné žloutky

Vaječné žloutky mívají nejvyšší přirozeně dostupnou koncentraci biotinu. Zařaďte je do svého jídelníčku a vaše kštice se zaručeně rozzáří. Pokuste se ale držet dál od bílků. Vaječný bílek obsahuje bílkovinu, která brání správnému vstřebávání biotinu v těle.

Sladké brambory

Batátů už se našinci rozhodně nebojí. Dají se vařit, péct v troubě, grilovat, zapékat, rozmixovat na pyré. Svou chutí jsou přímo předurčeny pro experimenty na poli sladkých jídel. V každém soustě se pak ukrývá biotin. Kdo ho potřebuje, měl by s batáty experimentovat.

Jáhly

I proso je vynikajícím zdrojem biotinu. Tohle starověké obilí je známé tím, že má bohaté složení živin a minerálů, vlákniny a aminokyselin. Tato superpotravina by na vašem stole rozhodně neměla chybět.

Pivovarské kvasnice

Pivovarské kvasnice patří ke známým zdrojům biotinu. Ty kulinářské, které si můžete představit jako rozpustné šupinky, se přimíchávají do jídla. Zkusíte je?

Banány

Banány jsou plné sacharidů, vlákniny, mikroživin, jako jsou vitaminy skupiny B, měď, draslík a biotin. Dodávají energii a patří na seznam potravin, které vlasy nesmírně oceňují.

Špenát

Špenát si vysloužil slávu jako superpotravina, a to z dobrého důvodu. Obsahuje obrovské množství železa, vitaminů, minerálů, vlákniny a chlorofylu. Všechno jmenované vlasům dodává potřebnou vzpruhu.

Zdroje: www.healthshots.com, www.wikipedia.org, www.medicalnewstoday.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat