Prostreno.cz

Ovoce dokonale padnoucí ke kávě

Že se ovoce ke kávě vůbec nehodí? Omyl. Jisté druhy jsou s ní „jedna ruka“. Které podtrhávají chuť a aroma kávy, a měli byste je určitě vyzkoušet?

Kávu si Češi dopřejí i několikrát za den. Lahodný šálek černého zlata patří k našim oblíbeným ranním rituálům, který povzbuzuje organismus a lahodí chuťovým buňkám. Pokud patříte k těm, kdo si bez něj neumí představit den, spárujte kávu s ovocem. Tyhle druhy si s kafíčkem skvěle rozumí!

Jahody

Ač se na to na první pohled nezdá, letní studená káva s jahodovým sirupem (hodí se i dva, tři kusy rozmačkaných čerstvých jahod), v kombinaci se smetanou a šlehaným kokosovým krémem dělá z prázdninových měsíců luxusní záležitost.

Banány

Sladkost banánů vyvažuje hořkost kávy. Do ovesné kaše přidejte právě tohle oblíbené žluté ovoce, nebo vsaďte na ledové moka smoothie s kávou, kakaovým práškem, banánem a trochou agávového sirupu.

Ostružiny

Ostružina je známá již od starověku. Předpokládá se, že pochází z Evropy a Asie a je dostatečně sladká, aby doplnila intenzivní chuť kávy. Ostružiny se pochopitelně dají jíst čerstvé. Zapijte je kávou a užijte si tuhle slastnou kombinaci. Taky z nich upečte lahodný koláč s drobenkou.

Borůvky

Nejen ostružiny, ale i borůvky jsou úžasné jak syrové, tak pečené. Ve skutečnosti, když si k odpolední kávě dáte hrst čerstvých borůvek či borůvkový muffin s vysokým obsahem vlákniny, získáte docela intenzivní dávku antioxidantů.

Třešně

Pokud máte rádi intenzivní, sytou, tmavě praženou kávu, pak ji určitě spárujte s třešněmi, třeba ve formě bublaniny nebo třešňových řezů. A propos, už jste někdy ochutnali těstoviny (konkrétně nudle) s třešněmi, ořechy a skořicí?

Broskve

Ačkoli se mnoho druhů ovoce na tomto seznamu dobře hodí ke kávě v syrovém stavu, broskve jsou nejlepší vařené či sterilované. Můžete je přidat do jogurtu a ovesných vloček. Báječně podtrhnou aroma kávy.

Fíky

Fíkové dezerty doplňují hořkou kávu, ale ve své podstatě jsou univerzální, hodí se i k latte. Nespornou výhodou fíků je, že se často doporučují pro výživu a tonizaci střev, díky vysokému obsahu vlákniny působí jako přírodní projímadlo. Čerstvé fíky jsou ideální ingrediencí do koláčů, muffinů a dalších moučníků.

Zdroje: www.thrivecuisine.com, www.frutas.hortalizas.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat