Prostreno.cz

Zázrak jménem infused water

Nejlevnější detoxikační nápoj na světě je lahodný, zdravý a poznáte ho na své kráse – infused water, neboli voda s výluhem. Máme pro vás 3 recepty, které vám jistě zachutnají.

"Piju hodně vody, minimálně 3 litry denně." Ano, ani tento beauty tip už slýcháme docela často – a je to tak! Dostatek tekutin je důležitý nejen pro tepelnou regulaci organismu, zejména v letním počasí. 

Voda je také elixírem krásy protože, již deset minut po jejím vypití se zlepší krevní oběh, zásobí se více kyslíkem a zrychlí se metabolismus pokožky. Zvýšená metabolická aktivita podporuje ochrannou a obrannou funkci pokožky před vnějšími vlivy.

Ale pít pořád jen vodu je docela nuda, že? Díky beauty trendu "infused water", který se k nám dostal z Ameriky, tedy vodě s čerstvým ovocem, zeleninou nebo bylinkami, si nyní můžete sami snadno vyrobit zdravý a lahodný letní koktejl. A jakmile poznáte jeho blahodárné účinky na vlastní kůži (doslova), už nebudete pít nic jiného.

Okurka, máta a pomeranč

Plátky okurky poskytují dostatek hořčíku a draslíku, jsou velmi nízkokalorické a odvodňují tělo. Máta stimuluje tvorbu žluči, a navíc nádherně svěže voní.

Chcete získat efekt spalovače tuků: přidejte nakrájenou polovinu chilli. Kapsaicin, který obsahuje, uvede metabolismus do vysokých otáček díky své ostrosti.

Zázvor a citron

Vysoký obsah vitaminu C v citronu stimuluje obnovu buněk, zázvor stimuluje trávení a metabolismus. Báječná trojkombinace!

Voda s ovocem

Ovoce jako maliny nebo jahody vypadají v láhvi s vodou nejen moc pěkně, ale dodávají vodě přirozeně sladkou chuť a extra porci vitamínů. Naše oblíbená varianta: meloun a bazalka nebo máta. To rozhodně vyzkoušejte!

Zdroj: názory autora, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3234695/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat