Prostreno.cz

Druhy ovoce bojující proti stárnutí

Anti-aging je snad nejvyhledávanějším termínem ve světě krásy a kosmetiky. Že na drahé omlazující krémy nemáte peníze? Nezoufejte, mladistvost se ukrývá i v běžně dostupném ovoci!

Čas se oblafnout nedá, ale zpomalit ano! Co kdyby vám teď někdo řekl, že můžete skutečně zbrzdit proces stárnutí díky přírodním plodům plným antioxidantů, které, pokud je užíváte pravidelně, pomáhají v boji proti vráskám? Odmítnete je? Pokud ne, zde je seznam těch nejlepších!

Avokádo

V poslední době si avokádo našlo zvláštní místo v seznamu „výstřelkových diet“. Je plné glutationu, sloučeniny, která krotí proces stárnutí. Kromě toho je bohaté na vitaminy E a B, které vyživují pokožku a udržují ji hydratovanou.

Broskev

Broskve jsou slušným zdrojem antioxidantů, kupříkladu luteinu, poskytují tak ochranu nejen před UV zářením. K tomu přidejte spojence – flavonoidy, jež také předcházejí poškození pleti, získáte silného spojence proti předčasným vráskám.

Kiwi

Kiwi nemusí být příliš oblíbenou volbou. Jeden nesnese jeho „chloupky“, ten druhý zase vydlabávání vnitřku. Toto malé zelené ovoce však patří na seznam potravin bohatých na antioxidanty, díky čemuž se řadí mezi top ovoce, které bojuje proti vzniku vrásek.  

Bobule

Bobule nejen krásně vypadají, ale také vám pomohou udržet si krásu a mladistvost. Jsou nabité vysokými hladinami vitaminu C a antioxidantů, v pokožce tak udržují kolagen a dodávají jí „zpevňující efekt“.

Jablko

Enzymatické působení jablka má na svědomí zadržování hladiny vody v pokožce, čímž ji činí jemnou, pevnou a pružnou. Pro ještě lepší výsledky zkuste použít jablečný ocet, který funguje jako vynikající pleťový toner.

Fíky

Fíky bohaté na enzymy a polyfenoly jsou známé pro své vlastnosti proti stárnutí již od starověku. Fík se zároveň považuje za skvělou náhražku ženského hormonu estrogenu, jemuž se přisuzuje anti-aging síla.

Meruňka

Syrová meruňka se považuje za bohatý zdroj vitaminu E, který při pravidelné konzumaci pleti dodává pružnost a pevnost. Meruňku rozmačkejte a naneste ji na celý obličej coby výživný zábal. A nejen to, meruňky přidejte i do svého jídelníčku.

Meloun

Pokud jde o přírodní a zkrášlující péči o obličej, meloun je dokonalou volbou. Vitaminy, minerály, antioxidanty. Tohle všechno v něm najdete.

Ananas

Z ananasu se dá vytěžit maximum – lokální aplikací jeho šťávy v kombinaci s medem a také pravidelnou konzumací. Ananas dodává alfa-hydroxykyseliny, o nichž je známo, že zpomalují proces stárnutí.

Zdroj: www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0531556522000717?via%3Dihub - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat