Prostreno.cz

S kyselou limetkou směrem ke zdravému srdci

Toto citrusové ovoce se může zdát docela obyčejné, ale ve skutečnosti je to výživová hvězda. Limetky, stejně jako citrony, jsou plné jak vitaminu C, tak antioxidantů. Navíc mají až neuvěřitelný soubor zdravotních pozitiv.

Nejlepší ze všeho je, že toto ovoce je dostupné a snadno ho do stravy přidáte, takže představuje perfektní způsob, jak posílit své zdraví s minimálním úsilím.

Zlepšuje zdraví srdce

Konzumace limetek může snížit riziko srdečních onemocnění a může pomoci podpořit zdraví vašeho srdce. Pro dosažení nejlepších výsledků, pokud jde o zdraví srdce, zařaďte limetky jako součást vyvážené stravy a kombinujte se zdravým životním stylem a pravidelnou fyzickou aktivitou.

Pomáhá v boji proti rakovině

Jedním z nejpůsobivějších přínosů limetky pro zdraví je její schopnost bojovat proti rakovinným buňkám v těle. Je to proto, že limetky jsou plné antioxidantů, které bojují proti škodlivým volným radikálům, které mohou způsobit poškození buněk a chronická onemocnění.

Pomáhá při hubnutí

Mnoho lidí si dopřává studenou sklenici vody s kapkou limetky nebo citronu jako osvěžující alternativu k běžné vodě. Ale věděli jste, že jedním ze zdravotních pozitiv limetkové šťávy s vodou může být hubnutí? Pokud pravidelně pijete limonády nebo džus, může výměna za vodu s limetkou urychlit hubnutí. 

Posiluje imunitu

Limetky jsou vynikajícím zdrojem vitaminu C. Dostatek vitaminu C ve stravě je důležitý pro mnoho aspektů zdraví, ale zvláště důležitý je, pokud jde o imunitu – může pomoci zkrátit trvání a závažnost infekcí dýchacích cest a může také pomoci předcházet a zlepšit výsledky v případě malárie, průjmu a zápalu plic.

Limetky také obsahují spoustu antioxidantů. Tyto prospěšné sloučeniny podporují imunitu tím, že neutralizují škodlivé volné radikály, což chrání vaše imunitní buňky a pomáhá odvrátit infekce.

Pomáhá při prevenci ledvinových kamenů

Zahrnout do svého jídelníčku několik porcí citronů nebo limetek je jedním z nejjednodušších způsobů, jak nakopnout ledvinové kameny. Stejně jako citrony obsahují limetky velké množství kyseliny citronové, což je typ kyseliny, která může pomoci předcházet ledvinovým kamenům tím, že zvyšuje močový citrát a objem moči.

Zvyšuje absorpci železa

Železo je velmi důležitý minerál. Podílí se na tvorbě krve a je jednou z hlavních složek hemoglobinu, který pomáhá tělu dodávat kyslík, který potřebuje. Nedostatek tohoto důležitého minerálu může vést k anémii, což je stav, který způsobuje závratě, lámavé nehty, vypadávání vlasů a únavu.

Existuje několik skupin, které jsou vystaveny vyššímu riziku rozvoje anémie. Vegani a vegetariáni například konzumují železo v podobě, kterou tělo špatně vstřebává, což je vystavuje zvýšenému riziku jeho nedostatku. Kromě toho jsou ženy také vystaveny vyššímu riziku ztráty krve během menstruace.

Vitamin C obsažený v limetkách může pomoci zvýšit vstřebávání železa, aby se zabránilo anémii z nedostatku železa. 

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat