Komentáře k článku

Zdeňka 26.01.2024

Na svačinku do bílé kávy a jednu kávovou lžičku denně. Mám od kamarádky domácí med v obchodě nekupuji.

Radek V 22.01.2024

Med ráno do bílého jogurtu s vločkami. Hlavně od oblíbeného včelaře a pastovaný.

Hynek 22.01.2024

Není med,jako med,ale od poctivého včelaře,to je ten správný med.

Jan Horáček 22.01.2024

Tento článek je nepravdivý. Autorka mnoho o glukoze, fruktoze a cukrech očividně neví. Např. jeho antibakteriální schopnosti mohou naopak kazivost zubů zlepšovat. Ale to prostě nemá cenu - neodborný amatérský článek. Novinářem by neměl být každý, kdo nechce pracovat rukama. Brzo asi tady bude, že Země je placatá, že autorka má důkaz...

Zdeňka Jan Horáček 26.01.2024

Máte pravdu Jendo, člověk nemůže věřit všemu ale čemu věřím sto procentně je moje tělo. Poznám co mu nesedí umí se krásně ozvat a říct tak tohle mi nedávej ! Ani bych se nedivila kdyby začali tvrdit že je země placatá !

Miloš Sedlák 22.01.2024

Jak říkají odborníci - všeho moc škodí

Jiří Kalvach 21.01.2024

Proč 50 ml? Je to průměr, bez ohledu na žena/muž, věk a váhu?

Josef Scheuer 21.01.2024

Med je na zuby jed! Už žádné nemám!

Petr Polach 21.01.2024

Vážená paní redaktorko, mylně informujete veřejnost, že by med měl způsobovat zubní kaz. Matete veřejnost rádoby senzační zprávou. Možná spíš však zavádějící, až poplašnou. Přitom je to naopak. Med je antibakteriální bakterie tedy ničí a brání tvorbě kyselin v zubním plaku. Bakterie v ústní dutině se živí sloučeninami cukru a produkt látkové výměny se nazývá dextran. Dextran ve formě lepkavého povlaku ulpívá na zubech. Dále při přeměně cukrů vznikají kyseliny a ty poškozují zubní sklovinu a připravují zub o minerální látky. A právě med jak známo zabraňuje růstu bakterií. V našem případě bakteriím plaku. Tato antibakteriální vlastnost medu se připisuje peroxidu vodíku, který se uvolňuje při rozpuštění medu v ústní dutině. Peroxid vodíku také brání tvorbě kyselin. Viz: Vědecká studie Peter Molan Waikato University

Kostěj 21.01.2024

Vzkaz autorce článku.. " paní Novotná , ponejprv si prosím zajděte na doučování ČJ ., Vaše dání shody podmětu s přísudkem je žalostná. v jednom článku celkem 8 gramatických chyb co neudělá žák 6. třídy základní školy, Dále pak ... rád bych Vám sdělil, že Vaše osoba je je stejně zbytečnější , nic neříkající stejně jako absolutně nepotřebná stejně jako ta zhrumážď nesmyslů které jste ve Vašem rádoby journalistickém počinu vyplodila. Dnes bohužel skutečně každý může dělat cokoliv stačí aby měl do prdele díru a Váš počin je toho důkazem.

Omg Kostěj 21.01.2024

To je teda síla. Tady aby se člověk bál něco zveřejnit. Článek o medu a autorka je informovaná jak je její osoba zbytečná. Asi by jste se měl trochu krotit.

René Hanzlík Kostěj 21.01.2024

No ty jseš pako. Sám máš problém s gramatikou ale poučuješ jiné. Co to je journalistika, emile? A ano, ty se svou dírou děláš něco čemu vůbec nerozumíš, demente.

Muslimove sladí a vraždí ve velkem 21.01.2024

hele muslimové sladí jak divi a mají fakanu, že nás za chvíli vyhladi

Petr Fiala Muslimove sladí a vraždí ve velkem 21.01.2024

proto je sem s Vítkem a Markétou taky zveme

Neplodná Markéta 21.01.2024

Nula musela vytlačit článek, aby mohla publikovat. Ach jo. Mediální smeti.

Rudolf Braha 21.01.2024

Obecné pomluvy medu a problém názvosloví cukrů včetně gramáže nepůsobí věrohodně či odborně

Jan Horáček Rudolf Braha 22.01.2024

přesně tak, je to jednostranně zaměřená polopravda na adresu medu, který má nesporný přínos pro zdraví a přehánět? Přehánět se nesmí nic, to ví každý.

Václav 21.01.2024

Vmém věku již nevčelařím , rád jsem si snimi hrál kolem 45 roků a stále je mám rád. Tady také píše nějaký Václav Cukrovary a.s. to je nějaký šizuńk , co nahrazuje med cukrem , zato melasa je zdravá a i léčivá pro lidi. Když se dá včelám melasa , má hodně popela a to včelám mnohonásobně škodí , jako žlutej cukr také včelkám hodně škodí. Popel se rozumí nestravitelné látky .

Miroslav Berka 21.01.2024

Sacharidy jen v malém množství asi 5%.Jinak glukozu a fruktozu .

Václav 21.01.2024

Pan hofman má pravdu,nevím jak může někdo postavit jakýkoli sirup na roveń medu .

HN 21.01.2024

ztěžují...co to je? Naučte se česky

Petr HN 21.01.2024

Že po přejedení se jsou těžší.

M 21.01.2024

Není nad stévii

hofman.josef 21.01.2024

nic lepšiho na světe není

Ep 21.01.2024

Když med je tak hnusnej. 🤮 Raději čekankový sirup nebo stévii.

jirousek F 21.01.2024

dokud nebyl vynalezen cukr tak nemuseli být zubaři stačil kovář

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat