Komentáře k článku

Evžen 01.03.2024

Taky se přidávám k názoru,že sod mi pomáhá proti pálení žáhy,které je moc nepříjemné,hlavně v noci......

Vendy 29.02.2024

jedině soda mi pomůže na pálení žáhy

Vargova 28.02.2024

Nikola

Květa 28.02.2024

Jedlou sodu používám na koupání nohou. Otoky jsou pryč. Je to výborné.

Věra Churáčková 28.02.2024

Pečení , úklid , kosmetika,praní

Dana P 9 28.02.2024

Jedla soda dobrá v kuchyni kosmetice a hlavně účinný čistící prostředek kam se hrabe na všechnu chemii užívejte ji vesele dál

Dana P 9 28.02.2024

Je

Honza 28.02.2024

Strojový překlad Ivan Neumyvakin léčba soda doporučuje, počínaje nejnižší dávky, přičemž je na špičce lžíce. A teprve poté, co zvykat těla (několik dní) množství léčivých prášek by mohl být mírně zvýšil. Postupně se dávka by měla být uvedena do požadovaného, tj. Rovná polovině nebo jednu čajovou lžičku jedlé sody rozpuštěné ve sklenici teplé vody. Přijímání léčivé léky by měly být prováděny na lačný žaludek třikrát denně.

Karel 28.02.2024

O tom, že se má soda zalít teplou či horkou vodou slyším poprvé v životě a bude mi skoro 80 let. Užíval jsem ji velice málo, akorát když mě pálila žáha a vždy jen na špičku nože a zapít normálně vodou z vodovodu, nebo z láhve. NIKDY žádné problémy, ani na lačno. Svého času vychvalovaný Gastrogel dělal lidem více škody než užitku.

Honza Karel 28.02.2024

Jsme asi stejný ročník. Po šedesátce sem se začal zajímat o alternativní léčení a dnes beru jen jeden lék. Praxe Dr.Něumyvakina je na dlouhé povídání, já to o té teplé vodě vyčet v některé jeho knížce .... Odkaz na Wiki: https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Ivan_Neumyvakin?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc

Evžen Karel 01.03.2024

Naprosto souhlasím,jen s tím,že mně zabírá jedna čajová lžyčka zapitá studenou vodou,je 100%-tní.

vladimír 28.02.2024

Já používám sodu bikarbonu když mám žáhu, funguje to na 100 procent.

Honza vladimír 28.02.2024

V první fázi pomáhá, ale při delším užívání škodí !!! Nutno dodržet ty zásady zalití horkou vodou a pití na lačno. Tj. půl hodky před jídlem a 2 až 3 hodiny po jídle !!! Pak velice pomáhá :-))

gkociova 28.02.2024

Zasa hlúposti! Každá telová tekutina má inú hodnotu pH. Čo zas chcete odkyslovat?

vladislav dvorak 28.02.2024

Za sebe mohu rici, ze jako lekar NIKDY NIKOMU jedlou sodu pouzivat vnitrne NEDOPORUCIM. Clanek je blbost na blbosti.

fritscherova vladislav dvorak 28.02.2024

a proč se tedy dává soda do pečení?

Honza vladislav dvorak 28.02.2024

Jako lékař by jste si měl rozšířit své znalosti ku prospěchu věci a ne hned zavrhovat to o čem nic nevíte. Najděte si v google povídání o Dr. Něumyvakinovi.

Jana Hofmanová 27.02.2024

Zánět vytváří kyselé prostředí v našem organizmu a soda zase to kyselé prostředí mění. Nesmí se to však přehánět!

Ivana 27.02.2024

A opět je tu známý nesmysl o kyselém a zásaditém prostředí v organismu. Toto si řídí tělo samo a výkyvy oběma směry končí v nemocnici. Stravou nelze upravovat. Jediné, co lze ovlivnit je kyselost nebo zasaditost moči, což ale nemá nic společného s kyselostí nebo zásaditostí organismu.

Honza Ivana 28.02.2024

Bla, bla, bla .... zase nic nevíte a šíříte nesmysly :-(( Stačí jen nestranně sledovat dění kolem sebe. Vám známý nesmysl má ve skutečnosti veliký smysl a dopad na naše zdraví.

Vojtas 27.02.2024

Sodu užívám též asi 6 let i na lačno a jsem o. k. Je mi 55 a co se týče fyzické námahy, tak v práci dám na frak i mladochum. Soda tlumí i kyselinu mléčnou, která se tvoří ve svalech při fyzické námaze.

Honza 27.02.2024

V zásadě lze souhlasit s účinky sody jak popisuje autor. Neuvedl však tu nejpodstatnější věc a to že v zásaditém organismu nemá šanci rozvoj rakovinných buněk. Druhá ještě více důležitá věc je způsob užívání sody !!! Neúplné informace poznáte podle toho že v postupech na užívání sody autoři neuvádí 2 důležité zásady, které vydedukoval Prof. Dr. Něumyvakin svým dlouhodobým bádáním a to: Jedlou sodou se nedá předávkovat a pokud se rozhodnete pro užívání sody, tak je potřeba striktně dodržovat následující zásady: • Sodu užívat vždy na lačno protože jinak nám neutralizuje žaludeční šťávy nutné ke trávení potravy. • Sodu zalít horkou vodou! (cca 70-80 st,C) Ne studenou ani vlažnou!, možno ochladit dolitím studené vody na teplotu čaje. Je to docela pitelné, tedy chutné Pravidelně užívám 1/3 kávové lž. ráno před snídaní asi 10 roků a mohu potvrdit že se mě většina běžných nemocí úspěšně vyhýbá :-))

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat