Prostreno.cz

Hubnutí podle znamení: Komu půjdou kila nejlépe dolů? Čtěte!

Úspěch při snižování váhy se liší nejen podle pohlaví a věku, zdárný výsledek hubnutí ovlivňuje dokonce i to, v jakém slunečním znamení se lidé narodili. Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu sítě nutričních poradenských center Svět zdraví. Podle výsledků dvouletého průzkumu se nejlépe daří hubnout lidem ve znamení Vah, v žebříčku je následují Býci a Lvi.

Pro Váhy je typické, že hledají stále něco nového, zejména v jídle. Mají rádi experimenty, zkouší italskou, čínskou, tureckou kuchyni. Zároveň však cítí potřebu harmonie v těle, umějí tedy vhodně jídlo kombinovat, což právě dokazuje průzkum.

Lidé narozeni ve Váhách pomoc výživových specialistů příliš nevyhledávají. Ale pokud se rozhodnou svou nadváhu řešit, mívají nejlepší výsledky ze všech znamení,“ potvrzuje na číslech z průzkumu Josef Hůla. Podle něj je totiž velmi důležité, jak lidé rady specialistů přijímají a jak se sami motivují. „Váhy nemají problém přizpůsobit se novému jídelníčku, který jim na míru připraví naši specialisté,“ vysvětluje Josef Hůla.

Typický Býk miluje pohodu, má rád zejména domácí bohatou kuchyni, rád sedí s přáteli a bez ustání jí. A tak mají lidé ve znamení Býka často problémy s nadváhou, což je vidět i na počtu návštěv v poradnách. „Právě Býci byli skupinou lidí, kteří v posledních dvou letech navštívili naše poradny v České republice nejčastěji. Čísla dokazují, že i jim dokázali naši specialisté poradit, jak se nabytých kil zbavit,“ doplňuje Josef Hůla.

Jeho slova potvrzuje nutriční specialistka Věra Kociánová. „Býci jsou velmi soutěživí, a tak když se pro něco rozhodnou, tak obvykle zvítězí. V rámci tříměsíčního programu jsem se starala o tři pány, kteří se mezi sebou vsadili o to, kdo zhubne nad 10 kg a vyhrál právě ten narozený ve znamení Býka,“ uvedla Věra Kociánová.

Během sledování v průběhu dvou let zhubli v poradnách lidé narození ve znamení Býka celkem 7 428 kg, Berani 7 282 kg a Blíženci 6 949 kg. Nejméně zhubli lidé ve znamení Panny, Štíra a Střelce. Štíři a Střelci svoji nadváhu příliš neřeší, alespoň lidé v těchto znameních navštívili poradny v posledních dvou letech nejméně. Celkem shodili klienti za dva roky zhruba 75 942 kg.

V poradnách se klienti naučí, jak změnit trvale svůj životní styl a upravit své stravovací návyky, tak, aby jim jídlo stále přinášelo potěšení, ale nepřibírali přitom na váze. „Vždy záleží na individuálním nastavení klienta, co je dobrého pro jednoho, může druhému škodit. A právě to zjistíme naším speciálním testem Komplexní nutriční typologie,“ vysvětluje Michaela Özdogan Schafferová, vedoucí nutriční specialistka Světa zdraví. Podle ní právě test individuální typologie eliminuje nezdravé potraviny a naopak doporučí jednotlivým lidem zdravou skladbu jídla.

Často se setkávám s tím, že klienti se snaží zásadně změnit výživu proti své přirozenosti, a proto se jim redukce váhy nedaří. Například začnou z neznalosti nakupovat potraviny, kdy sahají po zdánlivě zdravých, avšak pro ně zcela nevyhovujících produktech. Proto je vždy důležité zjistit pomocí přesné diagnostiky, co tělu prospívá a přizpůsobit tomu i složení a poměry jednotlivých potravin,“ doplňuje Michaela Özdogan Schafferová.

Přehled snížení váhy u jednotlivých znamení:

Znamení: Váha:
Býk 7 428,7
Beran 7 282,2
Blíženci 6 949,3
Kozoroh 6 735,1
Vodnář 6 377,1
Lev 6 357,1
Rak 6 350,1
Váhy 6 139,8
Ryby 6 098,1
Panna 5 946,6
Štír 5 278,4
Střelec 4 999,6




Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat