Prostreno.cz

5 rad pro krásné zuby a úsměv

Jak často míváte úsměv na tváři? Lidé, kteří se usmívají, působí štastně, mnozí se však usměvu vyhýbají, protože se stydí za vzhled svých zubů. Úsměv je jeden z nejdůležitějších aspektů vizuální komunikace. Žluté nebo jinak znečištěné zuby proto mohou negativně ovlivnit vaši sebedůvěru i způsob, jakým komunikujete s ostatními. Tento problém byste se měli pokusit co nejdříve vyřešit, vždyť přece každý den přináší plno důvodů k úsměvu. Jacquie Carter má pro vás několik jednoduchých rad pro dosažení zářivě bílých zubů, které vám pomohou cítit se opět sebevědomě a usmívat se mnohem častěji.

Proč se usmívat? O některých lidech se dá říci, že svým úsměvem dokážou rozzářit celou místnost. Tato věta má opravdu své opodstatnění, neboť úsměv je gesto, které dokáže zlepšit náladu a navodit příjemný pocit nejen vám samotným, ale i těm okolo vás. Úsměv také snižuje pocit stresu, protože do mozku vysílá signál dobré nálady, a to i v momentě, kdy jste ve skutečnosti špatně naladěni. Navíc od úsměvu už je to jen krůček ke smíchu. Pokud se smějete, vaše tělo zaplavují „hormony štěstí“ endorfiny, vy se tak cítíte dobře a okolní svět se vám zdá o dost hezčí.

Nyní už víte, proč je dobré se usmívat, zbývá tedy ještě zjistit, jak se k zářivému úsměvu dopracovat.

Jak své zuby udržet dlouho bílé?

Zuby vám vybělí zubní lékař nebo hygienik, ale k tomu, abyste si je udrželi, ve skutečnosti stačí jen několik každodenních kroků. Když se o zuby dobře postaráte, profesionální bělení nebudete vůbec potřebovat. Zde je pět snadných tipů, jak na to od Jacquie Carter, expertky společnosti Herbalife na péči o pleť:

Tip číslo 1: Při zubní hygieně buďte důkladní:

Většina zubařů doporučuje čistit si zuby minimálně dvakrát a používat zubní nit aspoň jednou denně. Toto každodenní čištění nejen udrží vaše zuby zdravé, ale odstraní i zubní plak z jídla a nápojů a přispěje k jejich bělosti. Nezáleží na druhu zubní pasty, ale spíše na samotném kartáčku. Jeho „hlava“ by měla být krátká a hustě posetá štětinkami, přičemž jejich tvrdost byste měli volit nejměkčí, aby se kartáček snadno dostal mezi zuby až k dásním, aniž by vám je poranil.

Tip číslo 2: Vyhýbejte se nápojům, které na zubech zanechávají skvrny:

Pokud nápoj znečistí bílé tričko nebo ubrus, může zanechat skvrny i na vašich zubech. Týká se to především čaje, kávy, červeného vína, tmavých slazených nápojů, ale i ovocných šťáv. Pití těchto nápojů se nemusíte vzdávat úplně, snažte se však jejich konzumaci v zájmu svých zubů omezovat.

Tip číslo 3: Nekuřte:

Kouření vedle množství zdravotních problémů způsobuje i velmi nepěkné zabarvení zubů. Nikotin a dehet obsažený v cigaretách totiž zanechává na zubech hnědé skvrny. Kuřáci mají navíc méně slin, které přirozeně čistí zuby.

Tip číslo 4: Po jídle si vypláchněte ústa:

Nezapomínejte jíst ovoce a zeleninu každý den, po jejich konzumaci si však vypláchněte ústa vodou! Ovoce a zelenina mají nezastupitelné místo ve vašem jídelníčku, avšak i ony mohou přispívat k nežádoucímu zabarvení zubů. To se týká především tmavé zeleniny a ovoce, jako jsou borůvky či červená řepa. V ideálním světě byste si měli vyčistit zuby po každém jídle, v tom reálném alespoň použijte žvýkačku, která podpoří tvorbu slin a pomůže odstranit zbytky jídla v ústech.

Tip číslo 5: Vyberte si správnou barvu rtěnky:

Ano, dámy, zářivě bílé zuby jsou i otázkou správného výběru rtěnky. Ta s modrým podtónem pomůže potlačit nežádoucí žlutý odstín zubů. Modrý podtón se nachází v sytě červených barvách, ale i v studených růžových a tzv. „nahých“ (tělových) odstínech. Jacquie Carter dále radí vyhnout se jasně oranžové nebo teplým červeným odstínům, které mohou znečištění zubů naopak zvýraznit.

Teď, pokud poctivě dodržujete Jacquininy rady, vypadají vaše zuby jistě o poznání bělejší, nic vám tedy nebrání v tom, abyste se bez obav usmívali na celý svět.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat