V obklopení alergenů: Jak na neviditelnou hrozbu?

Pylová sezóna opět začala. I krátká procházka může citlivějším jedincům přivodit různorodé projevy alergické reakce, jako je svědění nosu, pálení očí, časté kýchání nebo svědění či viditelné podráždění pokožky. Existují různé druhy alergenů a děti jsou v tomto ohledu daleko citlivější. Drobné organismy a pyly jsou přizpůsobeny k šíření na velké vzdálenosti, k čemuž jim ideálně poslouží různé textilie a oblečení.

Co se skrývá mezi vlákny?

Alergie nejsou jen sezonní záležitost. V domácnosti se běžně nachází několik druhů alergenů. Nejčastější jsou roztoči. Ty najdeme ve všech textiliích, dokonce na plyšových hračkách. Dalšími jsou plísně, zvířecí chlupy a samotný pyl. Plísně šíří vzduchem škodlivé mikroskopické spory. Pyl se, stejně jako v případě textilu, zachytává na srsti domácích mazlíčků, což způsobuje nepříjemné reakce.

Jak alergeny eliminovat?

V přírodě se některým alergenům zkrátka nevyhnete. Pohybují se volně vzduchem v různých vlnách a intenzitě. Snížit jejich výskyt v domácnosti je ale možné různými způsoby. Obvykle jsou dlouze odhalovány příčiny alergie, které následně eliminujeme pomocí změny životního stylu či zapojením nových technologií.

Například využití horké páry má v případě likvidace alergenů jednoznačně pozitivní výsledky. Pára totiž proniká snadněji a hlouběji mezi vlákna než voda a dostane se tak důsledně ke každému kousku textilu. Lépe rozpouští prací prostředky a dokáže je rovnoměrně využít. Navíc díky vysoké teplotě účinně zbavuje oblečení nežádoucích mikroskopických organismů a nečistot.

Pračka, co má páru

Ovládnout páru zvládnete pomocí parních praček společnosti LG, které jsou pro boj s alergeny přímo stvořené. Využívají totiž technologie TrueSteam, tedy čistí prádlo pomocí páry. Tyto parní pračky obdržely britskou certifikaci BAF, které potvrzuje zničení až 99,9 % alergenů! Přímo pro alergiky je připraven speciální program a vybrané modely nabízejí také péči o dětské prádlo. Pomocí těchto programů bude oblečení zcela nezávadné.

Společnost LG a využívá páru i k dokonalejšímu praní obecně. Už po 20 minutách redukuje pára zápach a pomačkání prádla. Společně s rovnoměrně rozloženou teplotou v pračce a správným navlhčením látek zajistí funkce TrueSteam i snadnější žehlení. Skvělou funkcí je i Parní aviváž. Ta prádlo změkčuje bez použití chemických prostředků pouze párou. Velmi časově vytížené maminky ocení program Osvěžení prádla. Během 20 minut osvěží párou oblečení, zbaví ho zápachů a zmírní jeho pomačkání.

Důraz při vývoji parních praček byl kladen především na kvalitní vyčištění oděvů od všech nečistot až po odstranění mikroskopických organismů.

Přehled nabízených parních praček a jejich funkcí najdete na www.lg.com/cz/parni-pracky







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat