Komentáře k článku

Andy 12.10.2017

no je zajímavý, že to mé dceři předepsal doktor a rovnou nám poradil, ať přejdem k ozp, pro lepší bonus

Michaela 09.10.2017

Nesmyslný článek, toto není vůbec pravda. Znám spoustu lidí kteří jsou na bezlepkové dietě už jen proto, že sama jí musím dodržovat. Jsem velmi ráda že OZP přispívá na bezlepkovou dietu až 1600 opravdu to velmi pomůže a opravdu články tomuto podobné vůbec nečíst!

Helca 16.06.2017

Myslím že článek ma v určitém pravdu i já pozoruji ze ovoce mi dělá více problém jak pečivo a jsem přitom celijatik je ti opravdu a skladbě střevní mikroflore.....když středa jsou ok není problém jídlo se nám usazuje a hnoje právě ve střevech. .Dobrá skladba jídel.neposkytovat a jde to,!

alenab 16.06.2017

tomuto článku nevěřím:-/

glady 16.06.2017

to si nemyslím

Ivana 15.06.2017

Nechápu, když jsem v necelém prvním roce svého života skončila s touto diagnózou v nemocnici, jak jsem tak brzo mohla, podle vědců, mít špatný životní styl. Kdoví co se mnou rodiče prováděliXD

k 15.06.2017

Smutné, že toto může být vůbec vpuštěno mezi lidi. Ujasněte si prosím rozdíl mezi celiakií a alergií na lepek. PS ke komentáři výše: Pokud si necháte napsat jídelníček od výživového poradce, tzn. od člověka co si zaplatil kurz a dostal certifikát, řekne Vám i mnohem horší věci. S nutriční terapeutem, tzn. člověkem, který tento obor minimálně 3 roky studoval na vysoké škole, by se Vám to nestalo.

konatovka 15.06.2017

Nemám s tím žádné zkušenosti.;-)

nea 15.06.2017

Tak tohle nemůžu naštěstí posoudit. Ale raději bych neriskovala kdyby mi lepek dělal zle a dietu dodržovala.

Iva 15.06.2017

*13* jako celiak se tomu musím smát....jsme celiaci celá rodina, já, děti, vnoučata...a znám spousty lidí, co jsou také diagnostikovaní celiaci....možná by stálo za to vytáhnout si od zdravotních pojišťoven skutečná čísla, než znevažovat vážné onemocnění, které může i ohrozit na životě a vyvolat další nepříjemná onemocnění....fakt už nám necpěte nesmysly z USA snu....

judith Iva 15.06.2017

Ten článek není o znevažování "doopravdické" celiakie, ale spíš cílí na současnou módní záležitost, kdy spousta lidí vyřadí lepek z potravy, protože je to trend a IN. Kdejaký výživový poradce Vám při sestavování Vašeho jídelníčku vyloučí lepek, protože se lépe hubne a tvrdí Vám, že lepek je škodlivý a Vy jste přitom např. naprosto zdráv (myslím, že Vám lepek nezpůsobuje vážné obtíže).

Slávka 15.06.2017

OMG, milá paní Horáková, bezlepkovou dietu ale není třeba držet JEN při alergii na lepek, ale i při celiakii, což je trochu jiné "onemocnění" než alergie ... v součtu těchto dvou skupin to vážně 1 % nebude :D doplňte si mezery ve vzdělání, nekopírujte každý blaf, co se za hranicemi ČR na netu objeví, a až pak šiřte osvětu :D

vivi11 15.06.2017

souhlasím :-)

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat