Komentáře k článku

Hanka. 21.08.2017

Hodně fruktozy = zvýšený chtíč podoba jako arginin.,aktivní vagina neustále vlhká

Daniela 21.08.2017

Přečtetě si knihu " Cukr náš zabiják" a pochopíte.

Valentová 21.08.2017

Kdo dokaze napsat tak nesmyslný článek? Práce nutričních terapeutů bude vysvětlovat lidem at nectou hloupé články... :D Alespon mi zajistujete pracovní prilezitosti, dekuji :D

xxx 21.08.2017

To je další extrémní nesmysl zde. Fruktóza se ve výrobcích používá minimálně, protože je drahá. Kromě toho tělo žádný cukr rovnou nepřeměňuje na tuky. To je další hovadina. Fruktóza je vhodná pro cukrovkáře, protože má nízký glykemický index (je to složitý cukr a pomalu se uvolňuje do krve).

Karel 20.08.2017

Je to jen jinak řečené to co je neoddiskutovatelnou pravdou. řídím se tím několik měsíců a bez aktivního cvičení je 10 kg dole, cukrovka v normě( stále klesá i dlouhý cukr) , tlak klesá ( tedy tam dole naopak), .......Kdo nevěří, ......ať si zajede do Pelhřimova - ( krematorium) ať ví do čeho jde.

Věra Karel 21.08.2017

V Pelhřimově krematorium není a nikdy nebylo, je pouze v Humpolci - jenže to jednou zaznělo ve filmu a všichni chytrolíni to opakují, aniž by znali fakta...

Hanka Věra 23.08.2017

Ani v Humpolci krematorium není;-)

tydýt 20.08.2017

to nesmím ni ovoce...

hovado 20.08.2017

sracka

glady 20.08.2017

nějak tomu článku nevěřím:-O

konatovka 20.08.2017

S některými tvrzení nesouhlasím, smoothie je přeci jen čerstvé ovoce rozmixované.:-O

zeto 20.08.2017

Mohl by mi prosim nekdo, nejlepe autor, vysvetlit, jak se rozmixovanim ovoce (smoothie) muze zvysit obsah fruktozy? Predem mockrat diky.

Anna zeto 20.08.2017

Někteří lidé si ho doslazují medem a ten je tam uveden taky.

Lancelot zeto 21.08.2017

Viděl jsem to kdysi v nějakém videu. Představte si, že máte 4 jablka. Kdybyste je chtěl všechny sníst naráz, bylo by toho moc a pravděpodobně byste snědl třeba jen dvě a stačilo by vám to. Jenomže co když se ty jablka rozmixují? Šťáva ze 4 jablek je jedna malá sklenička a tu vypijete snadno... To je ten problém. Nicméně co přesně se s ovocem stane si už nevzpomínám ;-). Jen zkrátka to, že z velkého množství ovoce je malé množství šťávy, přitom obsah cukru je stejný.

deeana 20.08.2017

Věřím.

helus 20.08.2017

Zajímavý článek.

Dubac 20.08.2017

Je jasně vidět, že článek je pouze bezduchá slátanina špatně přeložených úryvků a autor ve snaze jen prostě něco napsat navíc vůbec nepřemýšlel. Rozhodně bych ho tedy nebral vážně.

Katie Ryder 20.08.2017

Co je to za blbost? V jedne vete pisete, ze ovoce by se melo jist denne...a hned za tim tvrdite, ze smoothie je skodlive. Jste normalni? Pokud si nekdo do smoothie pridava cukr, jeho blbost, ale smoothie je v podstate rozmixovane cerstve ovoce, ktere by se melo, dle vasich rad, jist kazdy den. Trochu premyslet by to chtelo.

wendyna 19.08.2017

bláboly, vůbec se tu nezmiňuje podstata, opět zkreslené a zavádějící info, achjo. oblbování jede naplno, že?

Pavel 19.08.2017

Autor článku píše o něčem čemu vůbec nerozumí. Potom je to jako zmatek nad zmatek v pojmech, které někde opsal a zmatečně je umisťuje do textu článku. Text článku je nepřesný a nepostihuje vlastnosti jednotlivých druhů cukrů, které jsou rozhodující v množstevní konzumaci pro lidské tělo.

Hanyna 19.08.2017

:-/ Sladkostí se nedokážu vzdát...

skarlettka 19.08.2017

už když vidím chybu v sacharoze a glukoze, neberu tento hloupý článek vážně. Po glukoze nastupuje hlad velmi rychle, protože je lehce stravitelná a hladina insulinu stoupá ,což způsobí pocit hladu. Dětem s nechutenstvím se dokonce doporučuje lžíce medu před jídlem, aby měly větší hlad. Naopak fruktoza se tráví pomaleji, musí se totiž v těle převést na pro tělo použitelnou glukozu, takže je po ní méně hlad, vzhledem k tomu,že tělo musá vydat více energie.. Obezita z používání fruktozy samozejmě stoupá, protože se jedná o kalorický cukr. Kaloricky se rovná glukoze. Fruktoza se doporučuje jen diabetikům, protože to pro ně není tak vysoký požadavek na insulin ,který se může spotřebovávat pomaleji.

Honza 19.08.2017

A kam se stratila ze sacharózy glukóza ?????

Honza 19.08.2017

Jedna molekula sacharózy dává jednu molekulu sacharózy a jednu molekulu fruktózy? A co na to zákon o zachování hnmoty?

Jirka_1 Honza 19.08.2017

Pláče... :-)

Bingo Honza 20.08.2017

Základní biochemie: sacharóza je disacharid a glukóza s fruktózou monosachaidy: 2=1+1

Honza Bingo 20.08.2017

No jasně, ale v článku je jeasně napsáno, že molekula sacharózy obsahuje MOLEKULU SACHARÓZY a molekulu fruktózy....

Karolina Bingo 11.02.2018

80-90 % kalorií v ovoci je tvořeno jednoduchými cukry fruktózou a glukózou. Ačkoliv některé druhy ovoce jako grapy a pomeranče obsahují více glukózy, obvykle v ovoci převažuje fruktóza. A odtud právě pramení celý problém. Na rozdíl od ostatních zdrojů karbohydrátů, které se v těle obvykle uskladňují ve formě glykogenu, je fruktóza v játrech rychle přeměněna v tuk. Důvodem je fakt, že v metabolismu fruktózy chybí jeden důležitý krok, který u jiných druhů karbohydrátů probíhá. Karbohydráty obsažené v naší stravě tělo využívá k mnoha různým procesům. Část se mění na tepelnou energii - jeden z koncových produktů bazálního metabolismu. Další kalorie jsou využity jako energie pro každodenní činnost. Část se jich uskladňuje ve formě glykogenu ve svalech a játrech. Když jsou tyto rezervy naplněny (stejně jako každá běžná "nádoba" mají i ony svůj limit), mění se zbytek karbohydrátů v tuk a krví se transportuje do tukových tkání. Enzym odpovědný za tento proces se nazývá fosfofruktokináza-1 (PFK-1) a je určujícím faktorem toho, zda budou či nebudou karbohydráty uskladněny jako glykogen či tuk.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat