Komentáře k článku

javomark 17.02.2019

Občas se snažím uvařit něco zdravého, ale jen občas.

Mates 26.08.2017

Už jděte s těmi bludy do háje! Není nic, co by bylo zdravé pro všechny a není nic, co by všem škodilo. Jíst se má všechno, ale všechno s mírou. To je celé tajemství zdravé výživy.

ellen 26.08.2017

Když člověk jí vyváženou a pestrou stravu - od všeho trochu - tak nemusí každý den přemýšlet, jak sestavit jídelníček. Ale je tam důležitá ta TROCHA. Raději malé množství kvalitního jídla, než přebytek nekvalitního. Dnes, bohužel, lidé nahrazují kvalitu kvantitou (a nejen v jídle!), a ještě se málo hýbou. To všechno dohromady se pak samozřejmě projeví nejen na váze, ale hlavně na zdraví. Další věc - stravování v restauracích a jídelnách také není to pravé, občas se to dá, ale ne denně. Ideální je připravovat si jídlo vždy sám, člověk ví, co si do toho dá, a má to, co mu chutná i prospívá. V neposlední řadě také PRAVIDELNOST v jídle - jíst pokud možno vždy ve stejnou dobu a pravidelných intervalech a mezi jídly "nehřešit zobáním" nějakých maličkostí. Tělo si časem zvykne a nebude mít hlad ani chutě. To všechno už věděly naše prababičky - a obézní rozhodně nebyly (až snad na malé výjimky, ale ty se najdou vždycky). Stačí jen trochu disciplíny na začátku, pak už přejdete do zaběhnutého stravovacího a pohybového režimu, a budete se cítit lépe a mít mnohem více energie, než kdybyste ji "získávali" jídlem. *5*

Mates ellen 26.08.2017

Přesně tak! Je fuk co jíme. Podstatná je životospráva a hlavně dostatek pohybu a fyzické práce. Pak netřeba hloupě pátrat po tom, co jíst,co je tzv zdravé a co nezdravé. Prostě pestrá strava a víc netřeba řešit. Njn, ale holt musí lidi zvednout zadky od kompu a mazat makat na zahradu, dát denně aspoň 50km na kole, atd. A věřte mi, i když budete s prominutím žrát jako já, budete taky mít desítky let stejnou váhu 178cm, 77 kg +- 2kg už nějakých 35 let. A to si klidně za chvíli nahrnu do hlavy ty zbylé 2 karbanátky. A o tom to je

helus 25.08.2017

Když ty nezdravé potraviny jsou tak dobré!

Pája 25.08.2017

Tak já už dlouho zahušťuji např. guláš, kuře na paprice apod. špaldovou moukou a je to moc dobré. A místo knedlíků jíme bulgur, rýži, celozrnné těstoviny, červenou čočku a je to taky super. A když to jí i můj puberťáček, tak to už je co říct :)

deeana 25.08.2017

To zahušťování přesně takto dělám.

František Mlejnek 25.08.2017

Kdybych měl tohle jíst, tak raději zrovna spáchám sebevraždu. Obrací se mi žaludek, jen to čtu.

Monalisa 25.08.2017

Když zeleninu, tak syrovou, ve vařených jídlech z její hodnoty už vůbec nic nezbývá. Ke každému jídlu si dám na talíř cca 1/3 zeleniny.Pro mě je důležitý jediný parametr kvalita a vyváženost. Hubnout nepotřebuji, celý život jím zdravě, ale tolik hloupostí jako v tomto článku jsem už dlouho nečetla:-(. Pokud někdo řeší váhu, tak mu naprosto nedoporučuji českou kuchyni, v žádné úpravě, pak nemusím řešit jíšku, zahušťování polévek a nic podobného. Zdravá strava je lehká, větší poměr syrové zeleniny a ovoce, vláknina, bílkoviny, ryby, záleží i na úpravě( tím myslím nesmažit)... Když budu jíst jen polévku (po uvaření je to jen zelenina bez vitamínů) nebo zeleninu syrovou, budu mít hlad a "dojídat se", takže kalorie naženu jinde. Chce to nad tím přemýšlet co je zdravé a co ne a podle toho selským rozumem kombinovat. Většina "plnoštíhlých žen" kolem mně neustále řeší kalorie a přestože prý nejí, stále nehubnou...Také pravidelný pohyb, byť i jen 1/2 h denně udělá zázraky. Klidně si ráno přivstanu, abych si mohla zacvičit a celý den je pak super. Správný jídelníček musí být vyvážený, jakmile má má tělo vše vyvážené, stačí mu méně, ale hodnotných potravin. Jakmile ho ošidím, budu stále hladová a cpát se prázdnými kaloriemi a nezdravými jídly.

Hanyna 25.08.2017

Některé rady jsou využitelné, jiné pro mě nepředstavitelné*1*

Lilly 25.08.2017

Zahušťovat zeleninou? A co nezahušťovat a raději tam dát o to více primárních surovin? Mouka se do toho dává beztak jen proto, že se v době vzniku receptu muselo šetřit. Všiměte si také, že většina národních příloh je prostě co nejlevnější a nejdostupnější surovina v daném regionu, která aspoň trochu zaplácne ;-)

vivi11 25.08.2017

je to snadné, jen se musí chtít...

kuchařinka Lenka 25.08.2017

Také jsem do 50 let vážila necelých 60 kg. Pak začal přechod a najednou po 12 letech mám o 20 kg víc. Takže polévky zahušťuji jedině strouhanou bramborou (zvyklá jsem při dušení zelí), doma používám celozrnné mouky včetně pohankové, rýžové atd. Maso dusím s žampiony, hlívou, pórkem a mrkví (toto používám nejčastěji, různé obměny). Příloha vařený brambor či celozrnná rýže. Ráno si dám bílý jogurt. Občas si dám smažený řízek nebo pečený bůček, ale to je jen občas. Na zahrádce mám spoustu bylinek, které přidávám prakticky do všeho, co vařím. *5*

glady 25.08.2017

snažím se jíst zdravě

konatovka 25.08.2017

Jím zdravě, jinak bych tloustla. Hodně jsem si načetla a máme v rodině výživovou poradkyni. *1*

Miloš 25.08.2017

No to je mi věda. Zelenina zelenina a zelenina. Ovšem zeleninové těstoviny, guláš či kuře na paprice zahušťovat zeleninou. No to snad ne. Jestli se autorka článku takto stravuje, to ji fakt lituji. Zeleninu ano, ale především syrovou. A vůbec nejlepší je prostě tolik nežrat a víc pohybu.

Lucie Miloš 25.08.2017

No tak gulas tezko,nicmene spousty zeleninovych polevek,rajska apod. lze normalne zahustit tim,ze se mixne zelenina a ta to prirozene zahusti... U nas nastesti omackovi nejsme a kdyz uz,tak prevazne ty zeleninove jako rajska,svickova apod. a ty vubec zahustovat pak diky tomu nemusim...

kamila76 24.08.2017

Důležitý je plán. Nesníst vše, co vidím, když mám hlad!!!!

moravačkaaja-17 kamila76 25.08.2017

Ach jo kdo zase vymyslel zahušťovat zeleninou?Jím vše hýbu se a jsem zdravá.

Lucie moravačkaaja-17 25.08.2017

A proc ne? Ze to tak mate vy jeste neznamena,ze to tak staci kazdemu... Mam spousty kamaradek,co jsou stihle a pritom se vubec hybat nemusi a pak mam i ty,co si musi davat pozor na jidlo a jeste se hybat... Navic nevidim duvod,proc nezahustit jidlo zeleninou,delam to bezne,ze odeberu cast jidla,rozmixuju dohladka a tim to vlastne prirozene zahustim... Proc do sebe cpat zbytecne mouku v polivce? Navic pri dnesnich cenach masla nakonec i usetrim,jiska by me vysla hodne draho *15*;-)

Sluníčko 24.08.2017

Než tyto hnusy-tak souhlasím - nežrat. Máme vlastní zahradu, nekupujeme moc, ale zeleninové těstoviny?

chrpetr 24.08.2017

Ale klidně jezte!!!! Jen se musíte i hýbat!!!!! Stačí hlídat PŘÍJEM A VÝDEJ .*19*

Tedyn 24.08.2017

Nene, žrát můžeš, ale musíš se hýbat :-) Je mi 48 a vážím 53 kg při výšce 165, jím na co mám chuť. Rozhodně žádná dieta :-) jen pohyb.

Mirek 24.08.2017

Je zajimave jak se clovek muze osvobodit od ted plnych nakupnich kosu v supermarketu, polotovaru, par procentnich salamu syru a vsech techto veci. Staci rano Bio musli, rozinky, banan, piju kavu. Potom jen ovoce, zelenina, a salaty. Nekdy ryba, domaci testoviny ojedinele. Zadne peceni, smazeni, zapekani, tezky omacky atd... Piju jen vodu a vino, zadne slazene perlive napoje. JA VIM, ze kure, zapekany brambory, chipsy atd jsou "chutne" ale opravdu to neni zdravi.... Zdrave jidlo neberu jako modu, to je blbost. Lide se jiz zajimaji co ji a chteji tady vedet odkud produkty jsou. Co je tady bio je od farmare. A TAKE, nekdo rekne je to drahe, ale kdyz zkusite jist zdrave, ovoce, zeleninu, pit vodu atd a nekoupite to co obvykle, tak cena vyssi neni. Jsem muz 38 let a ziju a pracuju na jihu Francie jiz par let. Zdravim do Ceska.

Lucie Mirek 25.08.2017

No bilkovin tam asi moc nemate,coz si u muze vaseho veku moc neumim predstavit. Bio je bio pouze to,co je vlastni ci od nejakeho provereneho farmare a drahe to je,mozna ne pro jednoho,ale pro 4clenou rodinu uz jo...Navic casove nepredstavitelne objizdet nekolik farmaru tydne,protoze kazdy ma neco... Zdrave jist se da urcite i bez Bio,dulezita je nakonec prece jen vic vyvazenost a tu urcite neziskam tim,ze budu jist prevazne ovoce a zeleninu... Telo potrebuje stavebni latky a ty v tom nejsou...

Klára Mirek 25.08.2017

Schvaluji, ve Fr jsem žila 7 let a naučila se tam naprosto jinak stravovat. hodně zeleniny, bílé maso ,voda a vínko.. Dobrá škola života! Agréable journée! *5* Klára

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat