Naše játra ničí tuk. Dokonce i když jsme štíhlí

Problémy kvůli tuku mají jen obézní lidé. Nebo ne? Bohužel současný nezdravý životní styl nahrává hromadění tuku v játrech. Trpět jím mohou i lidé, kteří jsou hubení!

Tuk mají všichni spojený s nadváhou a obezitou, jenže on se může v těle, respektive játrech, ukládat, i když jste docela štíhlí. Může za to především nezdravý životní styl – nekvalitní strava a nedostatek pohybu v důsledku sedavého zaměstnání (či vysedávání před televizí apod.). Ačkoli nemusíme zpočátku pociťovat žádné obtíže, mohou být naše játra kvůli tuku trvale poškozena.

Že není s játry něco v pořádku, odhalí například jaterní testy v rámci preventivní prohlídky u vašeho praktického lékaře (vidíte, další důvod, proč se na prevenci objednat). Ten pak také navrhne vhodnou léčbu, pokud to bude potřeba.

O svá játra nicméně můžete v rámci prevence pečovat i sami. Jak?

Když pomáhá příroda

Všichni víme, jak shodit nějaké to kilo tuku navíc třeba na zadečku či bříšku, ale jak se hubne tuk v játrech? Především změnou životního stylu. Ano, tak jako se můžeme zbavit tukových polštářků pod kůží, tak je možné zbavit tukových buněk naše játra (samozřejmě pokud již nejsou poškozena, v takovém případě se bez pomoci lékaře neobejdete).

Nejlepší je vsadit na dostatek pohybu a zdravou, vyváženou stravu, v níž budou zastoupeny kvalitní bílkoviny, složité sacharidy, ovoce, zelenina…

Naši předci o svá játra pečovali s pomocí bylinky, která se dnes po zásluze vrací na výsluní. Je jí ostropestřec mariánský, který má na játra regenerační vliv. Svůj původ má ve Středomoří a dozrává zejména v druhé polovině září. V léčitelství se používá především díky blahodárným účinkům na játra a žlučník. Za pozitivní účinky ostropestrce mariánského jsou zodpovědné flavolignany silybin, silydianin a silychristin (silycristin, silykristin), které se souhrnně nazývají silymarin.

Drcený poklad

Ostropestřec je velmi silný antioxidant podporující lidskou imunitu. Čistí játra, regeneruje jaterní parenchym (buněčné pletivo), podporuje tvorbu a distribuci žluči a také příznivě ovlivňuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Kromě toho ovlivňuje i činnost srdce a celého trávicího systému. Ostropestřec se častokrát doporučuje i při detoxikačních očistných kúrách. Užívání ostropestrce mariánského je bezpečné.

Nejúčinnější je přímá konzumace drcených semen – plodu ostropestřce. V této podobě se jednak pohodlně konzumuje, je zajištěno dokonalé vstřebávání jeho účinných látek a zároveň zajišťuje i druhotný benefit, kterým je „peeling“ střevních stěn. Nejúčinnější je použití nadrcených semen, které nepřišly při drcení do kontaktu s kovem a nebyly vystaveny teplotám vyšším než 40 °C.

Ostropestřec je nejúčinnější v podobě tlučeného plodu přibližně na velikost zrnek písku. V této podobě obsahuje drť nejvyšší možné množství účinné látky silymarin, která se nachází v tvrdé slupce ostropestřce mariánského, a regenerace jaterních buněk je tak nejintenzivnější.

Pravidelná kúra ostropestrcem mariánským prospěje nejen játrům, ale celému vašemu organismu. Společně se zdravou stravou a dostatkem pohybu tak díky němu uchráníte svá játra před „tloustnutím“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat