Potravinové alergie. Problém, který trápí stále víc lidí

S potravinovou alergií se dá žít. Ovšem musíte ji nejprve rozpoznat a určit. Navíc nám život s intolerancí na určité složky našeho jídelníčku mohou pomoci ulehčit i speciální doplňky stravy.

Je to alergie?

Alergie na jídlo či jeho složku se většinou projeví bezprostřeně po konzumaci dané potraviny. Příznaky alergie mohou mít vliv na kůži, zažívací trakt nebo dokonce kardiovaskulární a respirační systém, takže je berte vážně. Čemu byste měli věnovat pozornost?

Brnění nebo svědění


Projevy potravinových alergií pomáhají mírnit i některé doplňky stravy. Takovými jsou i LepekFit a LaktoPlus.

Pokud na vašem jazyku či v krku zaznamenáte brnění nebo svědění, mohlo by to znamenat, že máte alergii. Dávejte pozor na to, zda se jedná o určité potraviny nebo zda existuje nějaký rozdíl ve vaší reakci na vařené a syrové verze potravin.

Opuchnutí

Otok obličeje, rtů, jazyka, hrdla nebo jiné části těla také může znamenat, že jste na něco alergičtí. Zatímco si toho s největší pravděpodobností všimnete během dvou hodin po jídle (a často během několika minut), příznaky mohou někdy trvat neskutečně dlouho. I tady platí, že včasný zásah lékaře je velmi důležitý.

Kopřivka, vyrážka nebo ekzém

Dokonce i výskyt ekzému může být důsledkem potravinové alergie. Obvykle se něco takového vyskytuje podél vnitřních záhybů kloubů, jako jsou lokty, kolena, prsty a zápěstí, ale můžete se s tím setkat kdekoli na těle.

Gastrointestinální potíže

Někdy se alergické reakce objevují jako gastrointestinální potíže. Pak se připravte na žaludeční křeče, nevolnost, průjem či zvracení. V některých případech tyto příznaky mohou souviset s intolerancí na laktózu. Ta je často zaměňována se skutečnou alergií na mléčné proteiny, protože se některé příznaky překrývají.

Laktóza a lepek. Jak na ně

Poměrně rozšířená je v dnešní době intolerance vůči lepku nebo laktóze. Obě tyto alergie se projevují především zažívacími obtížemi a lidem, kteří jsou na tyto dvě složky potravy citliví, většinou nezbývá, než se vyhýbat mléčným výrobkům a produtkům z pšeničné a jiné mouky. Ulevit dokážou ale i doplňky stravy, jež projevy alergie účinně zmírní. Takové jsou i přípravky LaktoPlus a LepekFit, jež vyzkoušely naše testerky. Jak jejich účinek hodnotí?


Přípravky LepekFit a LaktoPlus se našim testerkám s potravinovou intolerancí osvědčily.

Nesnášenlivost lepku mi byla diagnostikována teprve nedávno, takže zatím pořád tápu s výběrem potravin a je pravda, když si před jídlem tabletku dám, obtíže nejsou. Samozřejmě se snažím dodržovat stravu bez lepku, ale někdy se to opravdu nedá. U tablet LepekFit určitě zůstanu,“ napsala testerka alenab.

Měla jsem možnost otestovat LepekFit a za mě super výrobek na běžném trhu. Po jeho použití jsem se necítila nafouklá, bez energie. Jídlo jsem si dokázala užít, bez myšlenek na to, že mi bude těžko. Budu si ho kupovat dál,“ chválila dasa009.

„Dostala jsem možnost testovat kapsle LaktoPLus. Ze začátku jsem tomu velmi nevěřila, nakolik mívám velké problémy s mléčnými výrobky. Ale kapsle mě mile překvapily. Užívají se před zkonzumováním mléčných výrobků. Po konzumaci mléčných výrobků jsem neměla vůbec žádné potíže. Při pití jen samotného mléka to zabralo jen částečně, čili to zmírnilo potíže. Ale celkově to hodnotím velmi pozitivně. Takže za mě doporučuji,“ zhodnotila testerka bobok156.

„Jsem mile překvapená, moc naději jsem tomu nedávala, ale musím říct že výsledek se dostavil ihned. Vzala sem si jednu tabletu LaktoPlus a poté si dala hrnek kakaa a müsli s mlékem, čekala jsem, že mi jako vždy bude špatně od žaludku, ale nic se nestalo, konečně si můžu dát mléčné výrobky bez obav,“ přidala se testerka KrissNia.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat