Komentáře k článku

věra Nováková,,můj mail je" veravysluní@seznam.cz 13.03.2018

11let jsem padala,to mi zničehonic vypověděly všechny svaly a můj obvodní lékař to nijak neřešil a je to už 2 měsíce co se mi to nestalo ale zato jsem včera šla na oční a myslela jsem,že mám jít k zubaři.mám to nějak řešit nebo přejít jako to padání?Je mi 90let a nerada bych dožila v demenci.Poradíte?děkuji.

MARDŽANA 12.03.2018

AHOJ VSEM MOJE MAMINKA MI ZEMŘELA JE TO 2 MĚSICE NA TUTO PITOMOU NEMOC BYLA JSEM S NÍ DOMA A PAK JSEM JI MUSELA DAT DO PEČ.ZAŘÍZENÍ KDE SE O NI PERFEKTNĚ STARALI.BYLA TO ŽENSKÁ PLNÁ ENERGIE VESELA DAMA TA NEMOC JI VZALA VŠE ZUSTALA LEŽAKEM PŘESTALA MLUVIT BYLA JAK MALE DITĚ.NEUTALE NA NI MYSLIM A DOUFAM ,ŽE TO NIKDY NEDOSTANU.MĚJTE SE VŠICHNI FAJN.

Jaroslava MARDŽANA 12.03.2018

Dobrý den, také jsem se starala o maminku, která onemocněla Alzheimerem.... zemřela v květnu 2015, starala jsem se o ní 2 a půl roku, poslední rok byl tak náročný, že jsem myslela, že to už nevydržíme.... kdo to nezažil, nepochopí... úplně se změní povaha, hygienické návyky jsou jako asi u rok a půl letého dítěte... nakonec byl z maminky ležák, nikoho nepoznávala... také doufám, že tato hrozná nemoc se mi vyhne... s rakovinou se dá bojovat, s Alzheimerem zatím ne.

konatovka 12.03.2018

To jsem ráda, že podle článku mi zatím tento velmi závažný problém nehrozí, neboť už jsme s manželem několik let důchodci a žádné uvedené příznaky nemáme. Díky za poučný článek.*1*

astv 12.03.2018

Denně několik článků o Alzheimerově chorobě a přitom nejen autoři, ale ani lékaři o ní nic nevědí. A hlavně, Alzheimerova choroba není o zapomínání. Je o tom, že nemocný si vytvoří svůj vlastní svět, svou vlastní bublinu, ve které žije a z té ho nikdo nedostane. Můžete se vztekat, můžete se snažit, není vám to nic platné. Člověk nemocný Alzheimerem vám sice nebude odporovat, ale stejně si bude dál dělat co bude chtít. Zatím nikdo nedokázal s tím stavem nic udělat.

alenab 12.03.2018

tuto nemoc jsem zažila ve svém blízkém okolí.

Vlasta 12.03.2018

To nejsou neobvyklé příznaky, ale naopak typické. Čekala jsem něco víc.

Mary-Ann-05 12.03.2018

to numerale@seznam.cz - včera 18:00 - "Sarkasmu lidé s alzheimrem rozumí.Logika není postižena.Rozumí i černému humoru.Ve vtipu ale nesmí být nároky na paměť." = myslíte? sice to určitě závisí na předchozí povaze člověka, na způsobu, jímž byl vychován, na jeho vzdělání a zkušenostech, na prostředí, v němž žije, a rozhodně i na kombinaci jeho diagnóz... ale kupříkladu u nás to dopadá tak, že matka, před ní otec a před ním jeho matka v podstatě smysl pro humor ztratili, a logiku rozhodně postiženou měli! pravda, ani u jednoho z nich nebyl Alzheimer diagnostikován, usuzuju tak podle jejich příznaků a celkového chování - ale po létech pozorování se svého stáří vyloženě bojím... :-///

neregistrovaný 11.03.2018

U mé matky byly mezi prvními příznaky změna osobnosti, z dříve hodné ženy se najednou stala osoba plná nenávisti, zloby a bohužel za ty roky to poznamenalo i náš společný vztah. Časté pády ji plně uvěznili doma, nechtěla kvůli tomu nikam chodit a tím i okolí se jí hodně odcizilo. Dnes je již v posledním stádiu, ale ta atmosféra z těch počátků nemoci, to odcizení je stále mezi námi.

Alena 11.03.2018

můj manžel touto chorobou trpí již 8let,je mu 91let a jeho maminka na tuto chorobu zemřela.progres nemoci začal po prodělání infarktu,zapomínal,byl nesoustředěný,nadměrně se přejídal,měl halucinace a záchvaty vzteku a agresivity.dodnes si dělá ze všeho legrácky a maskuje svůj skutečný stav.v dnešní době již nepoznává své blízké,trpí střídáním nálad a nepamatuje si svá základní data,má problém se čtením a psaním,neví jaká je roční doba,čas-nerozeznává jídla mizí mu polykací reflex,nezvládá základní hygienu.procvičuji s ním pamět podle knih a pracovních sešitů,ale již to nezvládáme.

JANA Alena 12.03.2018

To znám moc dobře,moje mamka na to byla podobně,nejhorší bylo,že už nevěděla ani kdo a kde je! Jinak na tom byla s pohyblivostí dobře,ale třeba 15x za hodinu musela na wc,zapomínala,že tam byla...hrozné!

numerale@seznam.cz 11.03.2018

Sarkasmu lidé s alzheimrem rozumí.Logika není postižena.Rozumí i černému humoru.Ve vtipu ale nesmí být nároky na paměť.

Peony numerale@seznam.cz 11.03.2018

Jsme 2 sestry přes 70 a máme problémy, jak ty dvě paní ve filmu Výlet. Jen nevíme, u které nemoc rasantněji propuká. Ona to vůbec není taková legrace, jak se s oblibou o skleroticích mluví. Představte si takovou domácnost... pořád se něco hledá, není možno se na něčem rozumně dohodnout (např. nákup)... Jak tohle jednou dopadne, to ví sám Pán Bůh. Těžko jedna druhé posloužíme. A mladí? Musí se starat sami o sebe, aby neskončili jako bezdomovci. Jestli u příbuzných zaregistrujete nějaké podivné změny, chce to intenzivně zkoumat možnosti jak zajistit postiženému péči.

Amanita Pantherina numerale@seznam.cz 12.03.2018

Možná pokud není nemoc ve větším rozsahu. Matka mého muže žádný smysl pro humor, natož pro sarkasmus nemá a logické myšlení už vůbec ne. Nedokáže použít ani rychlovarnou konvici, neví, či je ráno nebo noc a jestli jedla. Jsme rádi, že ví, že má jít na záchod.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat