Komentáře k článku

neregistrovaná 12.05.2018

V 48 operace a odstranění dělohy(myomy),tak jsem se strachem čekala, co bude. Nebylo nic,asi proto,že jsem si vyřvala ponechat vaječníky. Asi dva až tři roky se mi někdy udělalo tak tepleji,ale vyloženě pot a návaly ne. Jsem zimomřivá a mívám nižší tlak,tak jsem i za to teplo ráda. Kila navíc ne, naopak jsem potom ještě zhubla.Teď je mi šedesát a posledních 12 let bez menzes je mi líp než předtím,hrozně jsem krvácívala a mám teď aspoň klid,nemusím počítat dny a hrozit se, co bude o dovolené.Hormony jsem nikdy nebrala ani substituci ani rostlinné náhražky.Ráda sportuji, turistika, zahrada,hýbu se.Jím ale klasická jídla a zrní,sóju,všechny ty zázračné potraviny vynechávám,jsem prostě stará škola ,která si raději vyškvaří sádlo a dá si chleba se sádlem a škvarky,no.Mám ráda teplé jídlo,pravidelně vařím,bez polévky pro mě oběd není obědem,neodbývám se.Je dobré si kolem přechodu nic nezabírat, netrápit se a zkusit i na tomto období najít výhody.

honzik 11.05.2018

návaly byly hodně nepříjemné, ale snad jen měsíc

konatovka 11.05.2018

Já jsem to měla dobré, po operaci (hysteroktomie) ve 45ti letech a žádné problémy.:-O

Ivana.K 11.05.2018

V 50-ti konec menstruace (okamžitě), půl roku návaly horka, 10 kg nahoře a od té doby nic.

helus 11.05.2018

Naštěstí jsem žádné problémy neměla.

zuko 11.05.2018

uvidíme, co mně čeká, myslím, že už je to celkem blízké období.............;-)

Simona 11.05.2018

Je to strašné. Návaly každou hodinu, v noci se nevyspím, protože mě to budí. Pot ze mě odkapává. Někdy si říkám, jestli by to nebylo lepší to ukončit, nedá se normálně žít. Kdo můžete užívejte hormonální. Já nesmím a ani fytoestrogeny. Užívám pouze pylová zrna, ale ty jsou strašně drahé a zlepšily návaly (ze 45 min. na hodinu). *9*

vera 11.05.2018

Já jsem asi z Indie. Prostě přírodní člověk, rod ženský. Z ničeho nedělám problém. Co má být, to je. Menstruaci jsem začala mít v 11 letech. Skončila mi v 56 letech. 45 roků (mínus 2x 9 měsíců těhotenství a 2x6 týdnů šestinedělí) jsem měla menstruaci každých 25 dnů. Ano 25 dnů. Žádné potíže, žádné bolesti. 56 jsem měla na jaře a na podzim toho roku mi prostě menstruace přestala. Žádné pocení, žádné návaly horka nebo zimy, nic, žádné potíže. Doporučuji: nepřemýšlet o blbostech, sportovat, především plavání, jízda na kole a turistika. Co nejvíce pohybu na čerstvém vzduchu. Diety nedržím, ani jsem nikdy nedržela, nikdy jsem nejedla žádné medikamenty, asi proto, že jsem nebyla a nejsem nemocná. Ráda vařím a dobře jím, nejraději hovězí maso a syrovou zeleninu. Knedlíky a omáčky nemám ráda, nevařím a nejím. Nejím sladké. Piju kopřivový čaj, obyčejnou vodu z kohoutku, pivo a červené víno. Jestli ovšem vydržím do 110 let, to nezaručuji. Asi zemřu zdravá.

mini 10.05.2018

návaly a pocení, ale jen v dopoledních hodinách, taky žádné teplé nápoje či alkohol, to vše zhoršuje, nepříjemné období

Dáša 10.05.2018

Zvládla jsem to v pohodě, jednak proto, že to "přišlo" v 56 letech a také pro to, že jsem se zbavila migrény, kterou jsem měla pravidelně v období mensesu.

Katka 10.05.2018

Už to jsou 2 měsíce co jsem nedostala menzes! Je mi 39 a těhotná nejsem. Budu se s největší pravděpodobností rozvádět (prý mě už nechce a ma rád jinou). Jsem úplně na dně, troska. Zhubla jsem 7kg. Co mě ještě čeká? ...

Irma Katka 11.05.2018

Katko, menstruovat jsi přestala, protože se momentálně necítíš dobře jako žena. To bývá, když si muž najde jinou. A co tě čeká? Budeš chvíli sama a najdeš se. Naučíš se být sama se sebou spokojená. Pak přijde ten pravý muž, který si bude umět vážit toho jaká jsi, protože i ty si budeš sama sebe vážit. Okolí nám zrcadlí to, jak vidíme sami sebe. Hlavně to nevzdávej proto, že tě opouští muž, který tě nedokáže ocenit. Nezapomen! Vždycky si můžeš jedině polepšit!!

babiša 10.05.2018

Přes substituční hormonální terapii 8,5 roku po skončení menzes. dosud trpím silným nočním pocením, což je už navíc 13 let. Lékař mi sdělil, že někdo to má na celý život, paráda. A to jsem ta světlá severní varianta, prý ...Děvčata, stojí to za ...

ja babiša 10.05.2018

Jetel. Jedině červenej jetel. Nejlépe spásat celej den *4**4*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat