Podzimní detox. Připravte tělo na nástrahy sychravého počasí

Ačkoli má většina z nás nejrůznější detoxikační kúry spojené především s obdobím jara, ani na podzim bychom je neměli vynechávat. Nastává totiž období plné nachlazení a chřipek, a tak není od věci dopřát tělu vzpruhu a posílit jeho imunitu tak, aby všem podzimním nástrahám úspěšně odolala.

Podzim je pro náš organismus skutečným zátěžovým obdobím. Jak se tedy vyzbrojit, abychom vše zvládli bez obtíží a s úsměvem na rtech?

Nálada pod psa, imunita v troskách?

Řada lidí se – nejen na podzim – potýká s nevysvětlitelnou únavou a drobnými obtížemi, jako je například nefungující zažívání, problematická pleť apod. Často se stává, že ony příznaky trápí i ty, kteří se snaží žít podle zásad zdravého životního stylu. Každý den se totiž setkáváme s toxiny a dalšími škodlivými látkami (v ovzduší, potravinách apod.). Společně s nimi se pak do našeho těla dostávají i tzv. volné radikály, jež se podílejí na zánětlivých procesech v těle, oslabení imunitního systému a tím i na vzniku řady vážných onemocnění.


Bylina ostropestřec mariánský představuje v detoxikaci organismu velmi silného spojence.

Naštěstí nás příroda vyzbrojila velmi silnou zbraní. Tou jsou antioxidanty, které chrání naše buňky, zpomalují stárnutí, podporují zdraví srdce a cév a díky posílení imunity a prevenci zánětlivých procesů v těle nás chrání před řadou nemocí. K jejich nejlepším zdrojům patří čerstvé ovoce a zelenina, semena a ořechy, nejrůznější bylinky (česnek, zázvor, kurkuma, ostropestřec mariánský a spousta dalších), ale také například káva nebo zelený čaj.

Orgánem, který po celý rok řídí přirozenou detoxikaci našeho organismu, jsou játra. A protože mají (kromě jiného) tento velmi důležitý úkol, je jasné, že bychom jim měli věnovat náležitou pozornost a pečovat o ně. Jenže jak? Základem je samozřejmě dodržování zásad zdravého životního stylu. Ovšem co si budeme namlouvat, i když se člověk opravdu snaží, občas se mu podaří „ujet“. A tak je potřeba játra povzbudit i jinak. Jak?

Ostropestřec: Cenná pomoc z přírody

Jedním z nejsilnějších spojenců, jež příroda našim játrům nabízí, je bylina ostropestřec mariánský. Obsahuje velmi silný antioxidant silymarin, který regeneruje jaterní buňky, zajišťuje lepší funkci tohoto orgánu a posílí se na zvýšení obranyschopnosti těla.


Nejcennější jsou semena ostropestrce. Ideální je jejich užívání v drcené formě.

Ostropestřec napomáhá čištění jater. Ideální je „naordinovat“ si 12týdenní očistnou kúru, nicméně první výsledky se dostaví již po 3 až 4 týdnech. Zlepší se vám trávení, zjistíte, že vás tak často nebolí hlava a nejste tolik podráždění, a hlavně konečně nebudete padat únavou na každém kroku.

Ideální je užívat ostropestřec mariánský ve formě drcených plodů, jež obsahují vysoký podíl silymarinu. Dopřejte si tedy podzimní očistnou kúru z drcených plodů této bylinky. Vaše játra a s nimi i imunitní systém vám jistě poděkují!

Chcete se dozvědět o ostropestrci více? Pak jděte na www.vasbylinkar.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat