Podzimní detox. Připravte tělo na nástrahy sychravého počasí

Ačkoli má většina z nás nejrůznější detoxikační kúry spojené především s obdobím jara, ani na podzim bychom je neměli vynechávat. Nastává totiž období plné nachlazení a chřipek, a tak není od věci dopřát tělu vzpruhu a posílit jeho imunitu tak, aby všem podzimním nástrahám úspěšně odolala.

Podzim je pro náš organismus skutečným zátěžovým obdobím. Jak se tedy vyzbrojit, abychom vše zvládli bez obtíží a s úsměvem na rtech?

Nálada pod psa, imunita v troskách?

Řada lidí se – nejen na podzim – potýká s nevysvětlitelnou únavou a drobnými obtížemi, jako je například nefungující zažívání, problematická pleť apod. Často se stává, že ony příznaky trápí i ty, kteří se snaží žít podle zásad zdravého životního stylu. Každý den se totiž setkáváme s toxiny a dalšími škodlivými látkami (v ovzduší, potravinách apod.). Společně s nimi se pak do našeho těla dostávají i tzv. volné radikály, jež se podílejí na zánětlivých procesech v těle, oslabení imunitního systému a tím i na vzniku řady vážných onemocnění.


Bylina ostropestřec mariánský představuje v detoxikaci organismu velmi silného spojence.

Naštěstí nás příroda vyzbrojila velmi silnou zbraní. Tou jsou antioxidanty, které chrání naše buňky, zpomalují stárnutí, podporují zdraví srdce a cév a díky posílení imunity a prevenci zánětlivých procesů v těle nás chrání před řadou nemocí. K jejich nejlepším zdrojům patří čerstvé ovoce a zelenina, semena a ořechy, nejrůznější bylinky (česnek, zázvor, kurkuma, ostropestřec mariánský a spousta dalších), ale také například káva nebo zelený čaj.

Orgánem, který po celý rok řídí přirozenou detoxikaci našeho organismu, jsou játra. A protože mají (kromě jiného) tento velmi důležitý úkol, je jasné, že bychom jim měli věnovat náležitou pozornost a pečovat o ně. Jenže jak? Základem je samozřejmě dodržování zásad zdravého životního stylu. Ovšem co si budeme namlouvat, i když se člověk opravdu snaží, občas se mu podaří „ujet“. A tak je potřeba játra povzbudit i jinak. Jak?

Ostropestřec: Cenná pomoc z přírody

Jedním z nejsilnějších spojenců, jež příroda našim játrům nabízí, je bylina ostropestřec mariánský. Obsahuje velmi silný antioxidant silymarin, který regeneruje jaterní buňky, zajišťuje lepší funkci tohoto orgánu a posílí se na zvýšení obranyschopnosti těla.


Nejcennější jsou semena ostropestrce. Ideální je jejich užívání v drcené formě.

Ostropestřec napomáhá čištění jater. Ideální je „naordinovat“ si 12týdenní očistnou kúru, nicméně první výsledky se dostaví již po 3 až 4 týdnech. Zlepší se vám trávení, zjistíte, že vás tak často nebolí hlava a nejste tolik podráždění, a hlavně konečně nebudete padat únavou na každém kroku.

Ideální je užívat ostropestřec mariánský ve formě drcených plodů, jež obsahují vysoký podíl silymarinu. Dopřejte si tedy podzimní očistnou kúru z drcených plodů této bylinky. Vaše játra a s nimi i imunitní systém vám jistě poděkují!

Chcete se dozvědět o ostropestrci více? Pak jděte na www.vasbylinkar.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat