Komentáře k článku

konatovka 20.10.2018

Jsem již 10 let seniorka, ale zatím je to v pořádku, vápník mám ve stravě a také díky nordic walkingu se tyto problémy neobjevují.,;-)

Siraellen 09.10.2018

velice se toho bojím

Dominik 09.10.2018

Hlavní faktor je vyřadit mléčné výrobky a žádná osteoporóza nebude. Národy co pijí mléko mají vysoký výskyt osteoporózy a naopak tam, kde se mléko moc nepije je to spíše vzácnost. To mluví za vše.

ovace 09.10.2018

je to můj velký strašák

helus 09.10.2018

Řídnutí kostí bohužel mám.Jsem silný revmatik.

Dontovka 09.10.2018

Haha, právě mi zjistili ledvinové kameny a doporučili prudce snížit přísun vápníku!

IF 09.10.2018

Spíše hlídat hladinu vitaminu D, který je nezbytný k ukládání a udržení vápníku v kostech a funkci imunity a pak pohyb. D vitamin si produkuje tělo při vystavení slunečnímu záření samo, bohužel tato schopnost klesá s věkem, nadváhou a zcela mizí v zimě, kdy v podstatě nejsme vystaveni slunečnímu záření (starší osoby a osoby pracující uvnitř obzvlášť), takže se není co divit, že se zlomeniny krčku dějí u starších osob jak na běžícím pásu. Doktoři to seniorům neřeknou a ani hladinu vitaminu D nenechávají změřit. Stojí to totiž peníze. A konzumace vápníku je bez vitaminu D k ničemu.

nea 09.10.2018

mám naštěstí pevné kosti

Fabian 09.10.2018

Jen vápník a pohyb nemusí stačit. Třetinu hmoty kostí tvoří bílkoviny. Ty jim dávají pružnost. Zvyšování příjmu vápníku může dokonce zvyšovat riziko osteoporózy.

máma 09.10.2018

tak nevím,pohybu mám hodně,práce doma,na chatě,12 hod.směny v práci,noční,téměř se nezastavím a po úrazu mi zjistili osteoporózu,takže jen pohyb je málo

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat