Komentáře k článku

- 27.01.2019

" rámci výzkumu sledovali autoři 125 seniorů " no to je tedy ohromné číslo, ani bych se nedivil kdyby toto byl minimalni požadavek pro dělání výzkumu. "proto si někteří odborníci myslí" jsme pořád ještě u výzkumu? jak vůbec někdo může zveřejnit vědecký článek kde se odkazuje na to že si odborníci něco myslí. já si o techto odbornících taky neco myslím. no tedy dle výzkumu se divím že 80% španělů nemá alzheimera, protože se tam stále v menších městech a vesnicích uplatňuje siesta

vera 25.01.2019

Moje matka prospala většinu svého života. Nějak utíkala od reality a povinností. Je jí 89 roků, Alzheimera nemá, těší se výbornému zdraví a asi nás přežije všechny. Naproti tomu otec, ten trpěl nespavostí. Co si ho pamatuji, od dětství, vstával ráno ve čtyři hodiny, do práce chodil pěšky, z práce chodil pěšky, žádné šlofíky si po obědě v neděli nedával, když byl už v důchodu, v pět hodin ráno vyrážel do ulic a do supermarketů nakupovat "levné" potraviny. Ve věku 76 roků začal "blbnout", pak ztrácel osobní věci, schovával si věci, pak začal být agresivní vůči matce, pak byla u něj diagnostikována Alzheimerova choroba s pozdním nástupem, byl umístěn v ústavu a když mu bylo 79 roků, zemřel.

majka 24.01.2019

Co já vím,tak ti co si nedají ve dne šloufíka,již téměř nepoznávají svoje děti.Bydlím už v pečovatelském domě a vidím,že nějaký životní styl neovlivňuje..Prostě je to nějak vše dané opravdu z hůry.Již nevěřím na tyto různé rady.Ani statistika není pravdivá,ale náhodná.

Viki Vikina 24.01.2019

To jsou zase pitomosti. Vytažené z kontextu a slouží hlavně ke strašení každého, kdo si přes den zdřímne.

Ivana 24.01.2019

Tak to se mají moji blízcí na co těšit :-(! Spím ráno a dopoledne, ne víc jak 5-6hod, někdy jen 4. A když nejdu znova na noční, tak pravidelně "vytuhnu" u večerních TV novin. A pak jsem jak rybička u můžu zase fungovat.

helus 24.01.2019

Musím spát nejméně 8 hodin.Bývám dost unavená.

Karel 24.01.2019

Chudáci z krajin, kde drží odpolední siestu - dle článku mají všichni Alzheimra.

xxkouckaxx 24.01.2019

to je ale kravina - spíme když jsme utahaní , bolí nás hlava , jsme nastydnutí .....

Jankava 24.01.2019

Spánek je skvělý.Když to jde,tak si dám klidně šlofíka po obědě.:-)

Iva 24.01.2019

Spaní miluju.. Když chodím do práce spím 6-7 hod. O víkendíku si dám i 12+ to se pak teprve cítím odpočatě..

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat