Komentáře k článku

Hanka 28.02.2019

To nejhorší už mám naštěstí za sebou. Bez žádného pochopení jsem pokračovala v pravidelné docházce do práce (velmi silné vzpomínky mám na poslední vydařené bezdešťové léto). Ale ani mě nenapadlo si říkat o nějaké zvýhodnění. Nezbylo nic než se sebrat a začít se trochu hýbat. Na sebe volná trika a košile, na podporu výživy Merilin, k pití bylinné čaje, ke schlazení teplejší sprchy (i když je to zlo, jsou lepší, aby návaly nebyly tak markantní) a citrusy prý ochlazují. :) Po pár týdnech Merilinu se dalo i lépe vyspat a si trochu sedlo - emoce, nálady, návaly, ... a hlava je pak také jinde.

Janina Hanka 31.03.2019

Mě lékař doporučil právě Merilin už preventivně před začátkem, že doplňovat vápník na kosti proti osteoporoze, bylinky na další nějaké příznaky, tak já v práci (asi díky tomu) úplně bez problému, když to pomalu přicházelo. Kolegyňka moje takové štěstí neměla, té se pochopení nedostalo ani s otevřením okna. Nikdo se nad tím nepozastavil, ale kancelář plná mladých holek, tak se asi nad tím ani nepozastavily a chlapi šéfové už vůbec ne. :-/

Trémon 26.02.2019

No, a ještě by zaměstnavatel měl dělat úlevy když máte své dny, špatně se vyspíte, večer přeberete nebo se pohadáte s manželem. Zbláznili jste se, kdo potom bude pracovat ?

Rachel 26.02.2019

A jak můžeme pomoci s přechodem mužům? Jak známo andropauza začíná už ve 40 a trvá do 50 let. Muž ztrácí hormony, svalovinu, náladu, trpělivost, což je velmi depresivní. Poškozené sebevědomí si pak muži v přechodu dle svých možností vynahrazují pořizováním vnějších atributů jako nového sportovního vozu a mladé společnice, aby maskoval úpadek :D Co se přestat zaměřovat na ženy. Poraďme našim nebohým mužům a šéfům, co mají dělat. Říkejme jim, že jim jejich rostoucí pleš sluší, stejně tak i vana. V práci jim můžeme v rámci dress code něco odpustit. Například nechť mohou nosit kšandy a volnější oblečení, na němž se nerýsují koláče potu. Umožněme jim častější přestávky, aby mohli pravidelně a dle svých potřeb vykonávat hygienu.

jana hynst 26.02.2019

Dobrý den! Přechod mám už díky Bohu za sebou, bylo to velmi nepříjemné a stresující odobí,potíže trvaly deset let. Pracovala jsem ve výrobě ve velkém horku a ty návaly,to bylo něco! Pokud se někde píše o problémech žen,tak vždycky jen o ženách v kancelářích,ty ostatní pracující ženy asi nejsou lidi všechno musí vydržet. A že by na ně někdo bral ohled? Kde to žijete!

helus 26.02.2019

S přechodem jsem neměla žádný problém.

Lida 26.02.2019

Pořád mi u těchto článků chybí zaměření na ženy pracující ve výrobě či službách. Pokud pracujete ve výrobě a ještě ve stoje, žádná židle na obzoru, je to záhul i pro ženy mladé a bez zdravotních či jiných komplikací. Pořád je spousta neklimatizovaných hal, kde se pracuje v povinných montérkách a obuvi, i když se rtuť teploměru vyšplhá ke třicítce. Navíc spousta žen také pracuje venku, na polích, ve vinohradech, v sadech. Zdravotní problémy však s věkem mají i muži. Těžko prostatikovi na stavbě či v kabině auta. Tady by se snad mělo apelovat na hygienu práce, na odbory. Mnoho by mohli udělat i závodní lékaři. Vedoucím sedícím v klimatizované kanceláři je většinou jedno, jak je zaměstnancům, jen když plní normy.

nea 26.02.2019

Mám to za sebou už dávno. A v zaměstnání tenkrát? Žádné ohledy!

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat