Máme tip na zdravou jarní výživu

S rostoucí teplotou přibývají leckterým z nás starostí. Teplé kabáty, které milosrdně halily zimní zásoby, odkládáme zpět do skříní, a s obavami se díváme na loňské sukně, kalhoty – na plavky raději ještě nemyslíme.

Plánujeme, jak přestaneme jíst a zhubneme. Krátkodobé a drastické diety ale nemají smysl, škodíme jimi jen samy sobě. Mnohem lepší je upravit celkový jídelníček a životosprávu.

Důležitou roli v redukčních dietách hraje vláknina. Nejenže čistí náš trávicí systém (což se hodí nejen na jaře), ale pomáhá i pocitu dlouhodobého zasycení.

Ideální denní dávka vlákniny je 30 gramů. Jenže každá z nás za den sní v průměru méně než polovinu. A to je málo. Proto je vhodné do jídelníčku zařadit sušenky Ego Cereal. Jedno balení totiž obsahuje 3 g vlákniny – což je 10 % ideálního denního příjmu. Sušenky Ego Cereal mají tak vysoký obsah vlákniny díky 40 % cereálií, oříšků nebo ovoce. Navíc je čtvrtina vlákniny tvořena inulinem, tedy vlákninou s probiotickými účinky. Ta podporuje růst těch bakterií, které prospívají našemu trávení, a pomáhá tak zvyšovat obranyschopnost organismu.

Sušenky Ego Cereal jsou také skvělým způsobem, jak dodat tělu energii na celé odpoledne. Kromě vlákniny, cereálií, oříšků nebo ovoce mají i relativně vysoký obsah kvalitních rostlinných tuků, které postupně uvolňují energii, a pomáhají tak odbourat pocit hladu, který stojí za těmi nechtěnými kily navíc. Jemná, lahodná čokoláda, ve které jsou sušenky Ego Cereal máčené, vás potěší a povzbudí. A je jí přesně tolik, abyste si ji vychutnala bez výčitek.

Proč je vláknina tak důležitá

Vláknina je důležitá součást naší stravy a zejména zdravé výživy. Nejsme ji sice schopni strávit, v našem trávicím systému ale plní funkci čističe. Váže na sebe škodliviny a nestrávené kousky potravy, a pomáhá tak chránit před civilizačními chorobami. Také snižuje riziko rakoviny tlustého střeva, tvorbu žlučových kamenů, hladinu cholesterolu a pomáhá v boji s obezitou. Pokud přijímáte hodně vlákniny, je také důležité hodně pít.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat