Komentáře k článku

Ilca 29.04.2019

A dulezite,aby deti se nebaly zubare a venovaly peci zoubkum,kdyz jsou mensi,tak musi rodice,ja jako dite mela hruzu,kdyz jsme sli se skolou k zubari..chce to venovat trochu casu,i ma 6leta dcera uz asi rok pouziva dentalni nit a kdyz jedeme k p.zubarce vsichni,hadaji se,kdo pujde prvni do kresla;-)

Ilca 29.04.2019

Chapu,ze je to predevsim o financich a taky stesti mit dobreho zubare,ja po 2.porodu i kojeni mam zuby celkem v pohode,jak se rika,ze se dost zkazi..ale nechavam si je predelavat postupne,chodime cela rodina 2krat do roka na prevenci a kazy nastesti nemame,spis nechavam predelavat amalgan na bile,pokud to jde..preci jen nejsem zralok a dalsi zub mi po vypadnuti nenaroste..lide casto utrati penize za zbytecnosti,cigarety,jidlo,ktere treba vyhodi..to si radsi pomalu a jiste setrim,abych si casem nemusela stravu mixovat.

Ivana 28.04.2019

Ellen : vím o negativním vlivu na zdraví a přesto bílé nechci. A přítel měl opravdu takto drahé plomby (v Praze), korunku měl mít za 8 tisíc (netuším jestli včetně zlata) a nakonec měl zubní můstek za 18 tisíc. To už jsou částky,které jsou u mě na půjčku!

Ellen 28.04.2019

Zajímavé, že v článku není ani zmínka o škodlivých účincích amalgamových plomb na zdraví. Ale to by si je asi lidé pak nenechali dělat - poškodit si zdraví a ještě za to platit... ?

Ilca Ellen 28.04.2019

Asi tak nejak,take jsem neslysela o tak drahych,za to je celobila korunka..tak asi jak ktery zubar nebo nevim..vim,ze jsem platila dle toho,kolik mi p.zubarka davala na zub plosek-vrstev,jedna cca 800,coz me nezrujnuje a nemusim se bat usmat.Vyplne mi drzi vsechny,ktere mam a nikdy nevypadly,pokud jsem si je nechavala predelat,tak z estetickeho hlediska,kdyz uz nebyly tak bile a to hlavne na prednich zubech.

Petr 28.04.2019

Necht se mi prosim ozve odbornik, ktery tvrdi, ze "bila" vypln se nelame. Rad mu ukazu sme dva zuby se zlomenou plombou. Jen pro zajimavost, plomby jsou od dvou ruznych zubaru. Cop v clanku neni uvedeno, je relativne nizka zivotnost "bile" vyplne v duslednu opotrebeni / ubytku materialu.

Kytička Petr 28.04.2019

Pravděpodobně jste měl poškozený zub kolem plomby a proto Vám to prasklo. Já už mám bílé plomby na více zubech a to dost dlouho, i na 1 nahoře a nemohu říct ani slovo proti. Myslím, že záleží na preciznosti provedení. Po mých špatných zkušenostech si dávám velmi dobrý pozor, jaká je péče, když už někam jdu.

Michal 27.04.2019

Mně vůbec zubařka nedoporučovala bílou plombu na mista, která nejsou vidět. Asi tak super nebude.

Kytička Michal 28.04.2019

Kdo? Zubařka nebo plomba? Já hlasuji za zubařku..*14*:-D*4* Měla jsem amalgám na 1 nahoře a když mi tam dali bílou, nevěřila jsem vlastním očím, jaký je to rozdíl. A už ji mám dlouho a drží..

Ivana 27.04.2019

No, nevím, přítel si nechal dát dvě bílé plomby a do 14i dnů mu obě vypadly a zubařka to jako reklamaci nepřijala. Výsledek? 4x 5 tisíc dvě plomby. Sama mám amalgánovou plombu na jedničce zezadu, léty zubisko zešedlo, ale drží 32 let! Machr zubař. Za mě raději tmavé plomby, než vyhazovat peníze...

nea 27.04.2019

Bílé plomby jsou pro mě moooc drahé bohužel.

Kytička nea 28.04.2019

Když si ale necháte dát amalgám, ten totiž způsobuje prasknutí zubů proto, že pokud pijete horkou tekutinu, roztáhne se nejdřív kov v zubu a následně může zub prasknout. O ostatní škodlivosti ani nemluvím.To se u bílé fotokompozitní výplně nestane, protože tam je proces opačný. Takže pak Vás současná věta o tom, že bílé plomby jsou pro Vás moc drahé, přijde hodně draho. Podotýkám, že nejsem stomatolog, ale pacient z různými zkušenostmi, ale amalgám si už nenechám do úst dát.

Mix 27.04.2019

Zajímalo by mě, jaký analfabet tento článek psal. Doporučuji si článek ještě před vydáním přečíst. Popřípadě nechat zkontrolovat.

aster 26.04.2019

Mně se zuby moc nekazí, tak nemám přehled a nemůžu posuzovat. Na několika stoličkách mám amalgám asi už 30 let a furt drží - tak nevím *3*

Mix aster 27.04.2019

Tak proč na ten článek reaguješ???

František Mlejnek 26.04.2019

V 66 letech mám sice amalgámu plnou hubu, ale kromě jednoho malého kazu všechny na stoličkách a všechny zuby, tj. 25, co mi jich zbylo, mám dosud své a drží. Z těch horentních sum za opravy a zubní náhrady se ale děsím. To, co žádají zubaři za pouhou plombu, to je lumpárna, ať už od kohokoliv. Pravděpodobně od našich vlád za posledních třicet let...

Michal 26.04.2019

Ano, taky mám nově bílou plombu na 5. Cena 4650 ,- Tak jestli toto není drahé, tak nevím...

Ellen Michal 28.04.2019

A nepletete si náhodou plombu s korunkou? Mám bílé plomby, ale nikdy jsem za žádnou neplatila víc jak 800 Kč - podle velikosti kazu. O plombách za 4 000 jsem nikdy neslyšela.

Kytička Ellen 28.04.2019

Pán si to neplete, mám také bílou plombu za 4650,-, v tom je čištění 1 kanálku, koferdam a záleží na tom, kde si necháte opravu udělat. Můj stomatolog nemá smlouvy s žádnou pojiš´tovnou, ale můj syn chodí ke stomatologovi se smlouvami a platil za jednu bílou plombu 3000,-. Jde mi především o kvalitu provedení, díky původní zubařce jsem přišla o prasklý zub zcela a přitom to nebylo dle vyjádření implantologa vůbec neutné a díky tomu, že naše pojišťovny některé věci vůbec neplatí, stála mě chyba paní zubařky na 27000,-. Takže si raději nyní připlatím za kvalitu. A v Praze cena za malý můstek 18000,- je běžná.

Ilca Kytička 28.04.2019

To je pravda,ze ceny se dost lisi dle mesta,ale take dost zalezi na lekari,jestli Vam nauctuje uplne vse..chapu,ze kvalita je dulezita.

Ilca 26.04.2019

Presne tak,zrovna ted jsem si nechala predelat 2 vyplne na bile,zas az tak drahe to neni..vydrzi dele,to je pravda,tu puvodni mi opakovane vypadly,pravda,ze jsem si v kresle posedela hodinku,p.doktorka je velmi pecliva a stolicky jsou jak nove a neni poznat,ze je tam vypln:-)

Jankava 26.04.2019

Když už mám kaz, tak si dávám bílou blombu.*2*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat