Komentáře k článku

Siraellen 25.09.2019

za mě rozhodně ne

ovace 24.09.2019

nevěřím tomu

Marta 18.09.2019

Tímto způsobem jsem se stravovala před sedmi lety cca 3/4 roku. Jsem masér. Takže velmi namáhavá práce. Přestala jsem v lednu, tělu byla neustále zima. Za tu dobu jsem zhubla 30 kg. Váhu jsem bez problémů udržela 5 let. Po 7letech. Nárůst cca 10 kg. Způsob je fajn. A chce ale psychickou pohodu. Je mi 52. A jsem zdravá.

Evelyn 17.09.2019

Už cca 4 roky dodržuji dva půsty týdně (pokaždé nikoli úplnou hladovku, ale max. 2000 kJ za den, ovšem ne maso, ale třeba zeleninu, semínka, ořechy) Prvního půl roku jsem zhubla 13 kg a od té doby si váhu držím, i když zbylé dny jím až zbytečně moc a taky sladké. Kdybych jedla rozumněji, nejspíš bych hubla dál. Ovšem má to velké plus, protože se potom doslova rozzáří pleť, a člověk se cítí nabitý energií, dokonce mám lepší náladu. Tahle strava jeskynního člověka mi přijde celkem rozumná a věřím, že může mít pozitivní účinky. Rozhodně na ni najedu. *5*

aster Evelyn 17.09.2019

Pokud pracujete v sedě, tak si to můžete dovolit. Ze mě by asi byla za pár měsíců jen chodící kostra :-P

Li-Na 17.09.2019

Ale kolika let se dožívali, "zdraví", to nevíte....jeskynní lidé.

kamila76 16.09.2019

Že bych to zkusila?

Ti pravěcí lidé nechodili do zaměstnání, tudíž se nemuseli cpát. Držet hladovku, stresovat se, to je na kolaps.

medlababa 16.09.2019

je to hloupost ja tak ziju uz dvacet let a mam nadvahu

Rettry 16.09.2019

Beru, že každému funguje něco jiného, ale základem úspěšného zhubnutí je přeci stravovat se tak, jako bychom hubnout nepotřebovali. To chcete do smrti jíst obden? Protože jestli se vrátíte do každodenního režimu zákonitě přijde jo-jo efekt. Zatím jsem sundal od května 16 kg. Našel jsem si kolik bych toho měl sníst při optimální váze a toho se cca držím (s ohledem na denní aktivitu). Ze začátku jsem si počítal kalorie, a teď už mám docela odhad na to, kolik toho můžu sníst. Ale hlavně jím 7x denně (snídaně, 2x svačina, oběd, 2x svačina, večeře) a metabolismus mám tak nastartovanej, že když jsem strávil víkend plnej alkoholu a grilování na chatě s přáteli, během dvou dnů jsem byl na stejné váze, jako před tím víkendem. Nedržte diety, jezte tak a tolik, jako byste nepotřebovali hubnout a pomalu, ale jistě, se dostanete k vytouženému cíli. Vím není v tom to kouzlo "něco nedělej/nejez/dělej/jez a zhubneš", ale funguje to a maximálně tím snížíte možnost jo-jo efektu.

aster Rettry 16.09.2019

Když zdravý člověk sedí celý den v kanceláři a nehýbe se ani doma a k tomu "sežere" nač přijde, tak se nelze divit, že váha jde nahoru - jenže ženy po menopauze jsou na tom obecně hůř než muži - mám kamarádky, které byly celý život jako proutek a po menopauze se drží jedna z pěti - ale ta chodí cvičit 2x týdně a jí jako vrabec. Já taky s váhou problém nemám, jen se děsím, až už nebudu moct fyzicky pracovat (dělám zahrady), co to se mnou udělá - mám jakousi výhodu v tom, že nemám tendence se přežírat a nemám ráda sladké, ale představa některých jídelníčků, které se doporučují, mi hýbe žlučí už teď ;*( to bych fakt nedala - a tak doufám, že jsem podědila po předcích nějaký gen proti přibírání, nebo holt budu muset ta záda vyměnit za jiná...:-/ co ovšem nechápu, jsou zdravé tlusté mladé ženy.

Rettry aster 16.09.2019

Samozřejmě menopauza je jiný případ, který sám nemůžu z pozice laika, a ještě muže ;-), posoudit, ale nejlepší a nejzdravější možnost hubnutí bez jo-jo efektu je kalorický deficit. A nemusí být velký. Ale když už se bavíme o konkrétním případu - hubnutí po menopauze. Nemyslím, že hladovění, i když by mělo jít "jen" o 16 hodin je nejlepší řešení.

aster Rettry 17.09.2019

V tom s vámi souhlasím - hladovění sice možná někomu na čas problémy s váhou vyřeší, ale co pak? A žít takto celý zbytek života? Já bych to nedokázala. Dovedu pochopit různá období půstu, která z náboženských důvodů drželi naši předkové ale to nebylo hladovění jen omezení - něco jak píšete. Navíc roční období, ve kterých se tyto půsty držely, dávají smysl. A faktem je i to, že v koncentrácích tlustí vězni prostě nebyli - jenže to už zase byl jiný extrém.

T. 16.09.2019

Já věřím, že to fungovat může, je to ostatně přesně to, co nyní doporučují i výživáři, a sice přerušovaný půst, jen v trochu extrémnější podobě (běžně se doporučuje třeba jíst během 8 hodin a následujících 16 hodin se postit, a takto pořád dokola). Osobně bych to nezvládla, vyhovuje mi právě ten režím 8/16, na který nedám dopustit, ale celý den nejíst by pro mě bylo neúnosné, a to pracuji hlavou a nikoli fyzicky.

Zajímavé:-D určitě je základ pravidělně normálně jíst a nijak se nepřežírat + trochu pohybu

helus 16.09.2019

To je hrozný název.

aster 16.09.2019

Možná to funguje, možná nefunguje - každopádně si to odporuje se vším, co tady pořád píšete - najednou není třeba jíst pravidelně 5x denně *20* jděte do háje - jestli někdy budu potřebovat zhubnout, rozhodně nebudu držet jakési nesmyslné diety, které jenom rozvrátí metabolismus tak, že už ho nikdo nedá dohromady *6*

konatovka 16.09.2019

O této dietě slyším poprvé, ale nic nezměním na mém stravování - dělená strava, díky ní jsem štíhlá.:-O

nea 16.09.2019

opravdu si najděte jiný, lepší zdroj informací a nepište tady nesmysly, asi jste opravdovou dietu nikdy nemusela držet

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat