Je čas na sociální detox

Jste stále na Instagramu, Facebooku, Twitteru, TikToku? Pak je nejvyšší čas na detox od sociálních medií.

Zvuky oznámení a příslušenství k mobilům jako náramky a taštičky jsou příčinou toho, že máme svůj mobil stále při ruce. A díky tomu máme neodbytný pocit, že ho musíme pořád kontrolovat. Stále chceme přesně vědět, co se děje u našich přátel nového. A jednoho dne zjistíme, že i přes dobrá předsevzetí neustále koukáme na příběhy nějakých známých a prohlížíme profily neznámých – a při tom naprosto zapomínáme na čas… Tak s tím je právě teď konec! Začněte se sociálním detoxem a odložte mobil na pár dní stranou.

Vypněte zvuky oznámení

Zní to jednoduše, ale znamená to velký rozdíl. Je velmi těžké odolat pokušení zkontrolovat telefon, když každá zpráva rozbliká nebo rozezvoní váš telefon. Vypněte proto upozornění pro všechna sociální media a nechte ho jen u těch aplikací, které opravdu nutně potřebujete.

„Bezmobilová“ zóna

Ještě před spaním musíte rychle zkontrolovat, kdo co přidal na Instagram? Od teď už ne! Zařiďte si doma pro jistotu hned několik „bezmobilových“ zón. Zóna číslo jedna je stoprocentně ložnice. (Samozřejmě je dovoleno mít nastavený budík a mít telefon připravený v případě, že očekáváte důležitý hovor). Zaručujeme vám, že usnete tak dobře, jako už dlouho ne.

„Bezmobilová“ doba

V předem stanovených časech vědomě nepoužívejte svůj telefon. A především sociální media by měla být v té to době tabu. Ale neměli byste si povolit ani fotky při večeři. Začněte nejdřív s kratším časovým obdobím a postupně ho prodlužujte. Takový sobotní večer bez mobilu může být velmi osvobozující. Zkuste to!

Aplikace na digitální detox

Existují aplikace, které velmi přesně sledují denní užívání mobilu. Takže výmluvy typu „Dneska jsem moc dlouho na Facebooku nebyla … tak možná 20 minut“ se dají pomocí těchto aplikací velmi rychle odkrýt. A z údajných dvaceti minut jsou najednou dvě hodiny a dvacet minut.

Jarní úklid

Kdy naposledy jste si uklízeli ve svém telefonu? Tak, že jste nepoužívané aplikace a staré zprávy smazali a fotky uložili na pevný disk? Pokud už je to dlouho, pak je nejvyšší čas na pořádný úklid. Nejen, že si uvolníte v telefonu místo, ale příště se třeba lépe rozhodnete, co ve svém smartphonu opravdu potřebujete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat